Alegerea facultatii este o decizie destul de grea pentru cei mai multi tineri care se apropie de finalul liceului. In alegerea facultatii, tinerii se ghideaza dupa un criteriu foarte clar - sa ii asigure un loc de munca bine platit dupa terminarea studiilor. De cativa ani, facultatile de viitor cele mai solicitate sunt Politehnica, Informatica, Limbile Straine si Geografia.

Cele mai bune universitati din Romania pun la baiate, in fiecare an, mii de locuri bugetate sau cu plata, la facultatile care le asigura tinerilor cele mai bune salarii. Daca vrei sa fii sigur ca la finalul studiilor iti vei gasi usor un loc de munca, care isi va asigura un trai de viata decent, analizeaza ce specializari au cele mai mari universitati din tara.

Daca visezi sa ai propria afacere si vrei sa inveti rapid tot ce tine de crearea companiei, aspectele legale, finantari, administrarea afacerii si promovare, hai la Startup Your Life 2019, tabara de antreprenoriat si leadership. La finalul taberei vei avea o idee de afacere profitabila, cu un business plan solid si cu un pitch care sa dea pe spate investitorii. Te poti inscrie aici.

Facultati de viitor: Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Facultatea de Matematica si Informatica are mai multe specializari: Ingineria informatiei, Informatica, Informatica (in limba engleza), Informatica (in limba maghiara), Informatica (in limba germana), Matematica, Matematica (in limba maghiara), Matematica informatica, Matematica informatica (in limba maghiara), Matematica informatica (in limba engleza)

Anul acesta, peste 1.100 de locuri au fost disponibile pentru viitorii studenti.

Facultati de viitor care iti asigura cele mai bune salarii

Foto: Facebook / Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca

Facultatea de Geografie are urmatoarele specializari: cartografie, Geografia turismului (cele mai multe locuri disponibile), Geografia turismului (in limba maghiara), Geografia turismului (in limba germana), Geografie, Geografie, (in limba germana), Geografie (in limba maghiara), Hidrologie si meteorologie, Planificare teritoriala, Geografia mediului.

In 2017, peste 1.300 de locuri au fost disponibile pentru tineri.

Facultatea de Litere are o gama variata de specializari: Filologie clasica, Limba si literatura chineza - Limba si literatura romana/maghiara/moderna/latina/greaca veche/ebraica/Literatura universala si comparata; Limba si literatura coreeana - Limba si literatura romana / maghiara/ moderna (engleza, franceza, germana, rusa, italiana, spaniola, norvegiana, finlandeza, japoneza, chineza, ucraineana) / latina/ greaca veche / ebraica / Literatura universala si comparata; Limba si literatura maghiara/moderna (engleza, germana, franceza, rusa, italiana, spaniola) - Limba si literatura romana/Limba si literatura maghiara/moderna (engleza, germana, franceza, rusa, italiana, spaniola) / Latina/Greaca veche/Ebraica/Literatura universala si comparata (cele mai multe locuri disponibile); Limba si literatura romana - Limba si literatura maghiara/moderna (engleza, germana, franceza, rusa, italiana, spaniola)/latina/greaca veche/ebraica/Literatura universala si comparata; Literatura universala si comparata - Limba si literatura romana/ Limba si literatura maghiara/Limba si literatura moderna (engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, rusa, ucraineana, norvegiana, finlandeza, japoneza, chineza, coreeana, ebraica)/Limba latina/Limba greaca veche; Limbi moderne aplicate.

Anul acesta, peste 1.600 de locuri au fost disponibile pentru tineri.

Universitatea de Vest din Timisoara, printre cele mai banoase facultati

Facultatea de Geografie dispune de mai multe specializari: Geografie si Geografia turismului.

Cei care termina facultatea de geografie pot alege dintr-o lista lunga de ocupatii: administrator de risc, agent de turism, asistent de cercetare in geografie, asistent de cercetare in meteorologie, asistent meteorolog, cartograf, climatolog, geograf, ghid de turism, ghid de turism montan, drumetie montana, ghid galerii de arta /interpret, ghid habitat natural flora, fauna, ghid turism ecvestru, ghid turism ornitologic, ghid turism speologic, hidrolog, meteorolog (studii superioare), pedolog, profesor in invatamantul gimnazial, referent de specialitate pedolog.

Diploma de licenta in Geografie da posibilitatea obtinerii unui loc de munca intr-o varietate de domenii: educatie si cercetare, serviciile de meteorologie si hidrologie, adminsitratie publica, ONG-uri, firme de diferite profile, in care este nevoie de specialisti in analiza spatiala : topografie, cartografie, GIS, cadastru, transporturi, amenajarea teritoriului etc.

Si pentru cei care termina specializarea Geografia turismului, lista cu posibile ocupatii este generoasa: administrator de risc, administrator hotel, administrator pensiune turistica, agent de transport international, agent de transport turistic intern, agent de turism, agent de turism tour-operator, agent transporturi externe si interne, Analist in turism, asistent de cercetare in geografie, cartograf, geograf, ghid de turism, ghid de turism montan, drumetie montana, ghid galerii de arta /interpret; ghid habitat natural flora, fauna; ghid montan; ghid obiectiv cultural; ghid turism ecvestru; ghid turism ornitologic; ghid turism speologic; organizator activitate turism (studii medii), organizator activitate turism (studii superioare), profesor in invatamantul gimnazial.

Diploma de licenta in Geografie da posibilitatea obtinerii unui loc de munca intr-o varietate de domenii: firme si agentii de truism, hoteluri, adminsitraţie publica , ONG-uri, firme de diferite profile, in care este nevoie de specialisti in analiza spatiala: topografie, cartografie, GIS, cadastru, transporturi, amenajarea teritoriului etc.

Facultatea de Matematica si Informatica are doua specializari Matematica (matematica, matematica-informatica, matematici-aplicate) si Informatica (informatica, informatica in limba engleza, informatica aplicata).

Universitatea Politehnica Timisoara, printre cele mai cautate facultati

Facultatile cu cele mai mari sanse de angajare din cadrul Politehnicii Timisoara sunt Facultatea Automatica si Calculatoare (cu doua departamente: automatica si Informatica si calculatoare si tehnologia Informatiei), Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale si Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

Facultatea de Geografie si Geologie pune la baiate mai multe specializari: Geografie, Geografia turismului, Geografia turismului (in limba franceza), Planificare teritoriala, Hidrologie si meteorologie, Stiinta mediului, Geografia mediului, Geologie, Geochimie, Inginerie geologica.

Facultati de viitor care iti asigura cele mai bune salarii

Foto: Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi

Facultatea de Informatica are doua specializari: Informatica si Informatica in limba engleza.

Facultatea de Matematica are studii unversitare pentru Matematica, Matematica in limba engleza si Matematica – informatica.

Facultatea de Litere are o lista generoasa de specializari: Limba si literatura, Filologie clasica (Limba latina A – Limba greaca veche B), Limba si literatura romana – Literatura universala si comparata, Limba si literatura romana – O limba si literatura moderna, Literatura universala si comparata – Limba si literatura moderna (engleza, franceza, germana, rusa, italiana, spaniola), O limba si literatura moderna A (engleza, franceza, germana, rusa, italiana, spaniola) – Limba si literatura romana, O limba si literatura moderna A (engleza, franceza, germana, rusa, italiana, spaniola) – O limba si literatura moderna B (engleza, franceza, germana, rusa, italiana, spaniola), O limba si literatura moderna (A) – Literatura universala si comparata, Studii culturale, Studii americane, Limbi moderne aplicate, Traducere si interpretare, Stiinte ale Comunicarii si Jurnalism.

Sursa foto: Shutterstock/ Matej Kastelic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri