Incepand de anul viitor, medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative si vor incasa bursele de rezidentiat, pana la intrarea in vigoare a cresterilor salariale, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Astfel, medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti vor incasa bursa de rezidentiat pana la data de 1 martie 2018, atunci cand vor beneficia de salariul de baza reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonantei nr.1/2017.

“Incepand cu martie 2018, salariile de baza ale medicilor rezidenti vor creste semnificativ, intre 151% si 287%, in functie de specialitate si anul de pregatire”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

De exemplu, un medic rezident de anul I, care in prezent are un salariu brut de 1.985 lei, va avea un salariu brut de 5.700 lei, cresterea fiind de 287%. Salariul unui medic rezident anul VI va ajunge la cuantumul de 7.900 lei de la 3.262 cat este in prezent, cu o crestere de 242%. Medicii rezidenti de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6.100 lei dupa ce anul acesta au beneficiat de 2.361 lei/brut, iar cei de anul III vor incasa 6.700 lei brut cu 254% mai mult ca in acest an.

La salariul brut medicii rezidenti pot obtine venituri si din garzile efectuate. Conform Ordonantei nr. 18/2009, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia de garda (cu exceptia liniei I de garda) in specialitatea in care isi efectueaza rezidentiatul.

Tot, incepand cu anul 2018, medicii rezidenti vor beneficia de norma de hrana, care inlocuieste tichetele de masa, conform legislatiei in vigoare, in cuantum de 2 salarii minime brute pe an.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri