BIAS 2018 (Bucharest International Air Show), cel mai mare spectacol aerian din Romania, se apropie cu pasi repezi. Pasionatii de show-uri aeriene au posibilitatea de a admira, atat in aer, cat si la sol, avioane ale fortelor aeriene din peste 8 tari.

BIAS 2018 este cea de-a 10-a editie a spectacolului de forta aeriana in care pilotii aeronavelor din diverse tari isi arata maiestria in fata zecilor de mii de spectatori veniti pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu si Romaero.

BIAS 2018: Cand are loc si cum ajungeti cel mai usor la eveniment

BIAS 2018 are loc pe 28 iulie, sambata, incepand cu ora 10:00 la Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu si Romaero, intrarea la eveniment este libera si se face prin Romaero. Organizatorii ii sfatuiesc pe participanti sa apeleze la mijloacele de transport in comun pentru a ajunge show-ul aerian, intrucat parcarea nu este asigurata.

Autobuzele RATB cu care puteti ajunge la eveniment sunt cele care circula pe liniile 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 604, precum si pe liniile RATB expres 780, 783.

La editia de anul trecut, organizatorii precizeaza ca audienta Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition a depasit 160.000 de spectatori.

Ce aeronave veti putea vedea la BIAS 2018

Spectatorii BIAS 2018 vor avea ocazia sa vada aeronave ale fortelor aeriene din Romania, SUA, Polonia, Turcia, Spania, Cehia, Ungaria, Marea Britane, Grecia si Italia ce isi vor arata maiestria in cadrului show-ului aerian.

US AIR FORCE revine la BIAS 2018

Organizatorii Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition precizeaza pe site-ul evenimentului ca echipa US AIR FORCE va fi prezenta cu aeronavele F-15 Eagle, produse de McDonnell Douglas (Boeing, dupa alipire, in 1997). Acesta are un motor cu postcombustie, capabil de zbor de noapte, pe toate conditiile meteo, destinat penetrarii spatiului aerian inamic, obtinerii si mentinerii superioritatii aeriane.

Dispozitivul aerian a fost proiectat pentru Fortele Aeriene ale Statelor Unite si a zburat pentru prima data in 1972. Este una dintre cele mai reprezentative aeronave ale erei moderne. Datorita performantelor inca neegalate, F-15 ramane in serviciu activ, urmand sa fie retras cel mai devreme in 2020.

Tuskish Stars bifeaza a treia participare la BIAS 2018

Participarea la BIAS 2018 a celor de la Turkish Stars reprezinta a 3-a vizita a acestora la show-ul aerian din tara noastra. Organizatorii evenimentului precizeaza ca sunt singura formatie de acrobatie ce zboara cu opt avioane supersonice. Mai mult, inca din 2001, inregistrau un record mondial, evoluand in fata unui public de 1 milioan de spectatori.

Avioanele de lupta NF-5 sunt preferate de Turkish Star datorita sistemelor electronice de bord, dar si performantelor tehnice, acestea avand un design potrivit zborurilor supersonice, fiind capabile sa atinga o viteza maxima de 1.315 km/ ora.

Aeroclubul Romaniei promite un spectacol grandios la BIAS 2018

Aeroclubul Romaniei, infiintat in urma cu 95 de ani, va participa la BIAS 2018 cu echipele sale de acrobatie Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, Blue Winks, Lotul National de Parasutism, White Wings si The Pelicans.

Spectatorii vor avea ocazia sa urmareasca peste 30 de aeronave, 40 de parasutisti, 40 de piloti si peste 27 de ingineri si tehniceni.

Fortele Aeriene ale Greciei readuc avionul de vanatoare Mirage 2000 la BIAS 2018

Spectatorii vor avea ocazia sa ii revada pe cei din Fortele Aeriene ale Greciei care vor pilota aeronave Mirage 2000, avion de vanatoare francez destinat misiunilor de lupta aeriana, atac la sol, recunoastere etc.

Produs de Dassault Aviation, Mirage 2000 a fost proiectat la sfarsitul anilor 1970 ca un avion usor pentru Fortele Aeriene Franceze, fiind bazat pe modelul Mirage III.

De asemenea printre invitati se afla si:

  • Flying bulls care vor veni cu aeronavele Lockheed P-38 “Lighting”, B-25J "MITCHELL", Chance Vought F4U-4 “Corsair”, T28 Trojam, Dornier Alpha si un elicopter BO-105.
  • Fortele Aeriene ale Spaniei cu avioane de vanatoare F-18
  • NATO cu aeronavele AWACS
  • Echipa Red White Sparks a Fortelor Aeriene Poloneze
  • Iacarii Acrobati
  • Jurgis Kairys
  • Germania Eurofighter Typhoon si Tornado

BIAS 2018 are loc la scurt timp dupa doua accidente aviatice

Editia din acest an a Bucharest International Air Show are loc intr-un context tensionat, generat de cele doua accidente aviatice inregistrate in luna iulie. Un pilot roman a decedat dupa ce aeronava pilotata de el, un MiG 21 Lancer, s-a prabus it in timpul unui miting aerian organizat la Baza Aeriana Borcea. Totul s-a intamplat atat de repede, incat pilotul n-a mai apucat sa se catapulteze.

Citeste si:

    Acesta n-a fost singurul incident aviatic inregistrat in Romania in luna iulie a acestui an. La scurt timp dupa MIG-ul prabusit la Fetesti, o aeronava IAR 99 a avut aceeasi soarta. Din fericire, cei doi piloti au reusit sa se catapulteze si au scapat cu viata.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Social »



    Setari Cookie-uri