Compania de consultanta Ernst & Young si integratorul de sisteme IT S&T Romania au lansat un proiect in valoare de 5 mil. euro, finantat din fonduri europene, in urma caruia 2.880 de manageri de IMM-uri, dar si angajati si studenti vor fi instruiti pentru a demara o afacere sau, in functie de caz, a o restructura si a o mentine.
Proiectul va promova cultura antreprenoriala si dezvoltarea cunostintelor, deprinderilor antreprenorial-manageriale in randul a 1.440 de persoane, mici intreprinzatori si viitori intreprinzatori sau persoane ce doresc sa initieze activitati independente, manageri si angajati din cadrul IMM-urilor din regiunea Nord-Est, Nord-Vest, Centru si Sud-Est.

„In acest proiect, Ernst & Young in parteneriat cu S&T si patru universitati de prestigiu din Romania ofera companiilor mici si mijlocii si antreprenorilor acces la o gama larga de studii, cunostinte, metodologii si instrumente, in dorinta de a contribui la cresterea performantei lor si la incurajarea unor idei inovatoare de dezvoltare”, spune Camelia Horlaci, director general Ernst & Young.

Proiectul se va derula timp de trei ani, in format de cate opt sesiuni/an. Fiecare sesiune va avea 60 de participanti. Sesiunea va dura noua zile, fiind impartita in trei module diferite – conferinte regionale, instruire specifica si ateliere de lucru. Totodata, cursantilor li se va oferi si sprijin

Data oficiala de demarare a proiectului este 2 decembrie 2010, insa primele evenimente sunt programate sa inceapa spre finele lunii martie 2011.

Astfel, prima conferinta regionala este planificata si va avea loc in zilele de 29-30 martie, la Galati. Urmatoarele orase vizate sunt Iasi, Cluj Napoca si Alba Iulia. Procesul de inscriere este inca in derulare.

Cele patru Universitati ce vor oferi asistenta cursantilor, prin intermediul profesorilor, sunt Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia si Universitatea Dunarea de Jos din Galati.

“Nu se percep taxe de inscriere pentru participarea la evenimentele derulate in cadrul acestui proiect. Ne asteptam ca participantii la conferintele regionale, precum si la celelalte tipuri de evenimente derulate in cadrul acestui proiect, sa reprezinte o gama cat mai diversa de IMM-uri, din punct de vedere al cifrei de afaceri sau numarului de angajati, al industriei in care activeaza, al vechimii pe piata si asa mai departe. Criteriile de selectie vor tine cont atat de potentialul economic regional cat si de cel al firmei; vom selecta oameni si idei realiste”, au spus pentru wall-street.ro oficialii Ernst&Young si S&T.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul OperaÅ£ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritara 3: Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1. Promovarea culturii antreprenoriale.

Oficialii Ernst & Young si S&T subliniaza ca, in 2009, infiintarea de noi IMM-uri in Romania nu a inregistrat scaderi mari, acest lucru demonstrand, pe de o parte, potentialul antreprenorial al Romaniei, iar, pe de alta parte, necesitatea sustinerii dezvoltarii acestui sector, ca o de relansare a economiei.

“Desi sectorul IMM-urilor este unul dintre cele mai afectate de criza financiara, pe fondul lipsei de lichiditati si scaderea cererii, perioada actuala poate fi considerata ca o oportunitate pentru companiile mici si mijlocii in identificarea si reactia prompta la schimbarile pietei, in gasirea unor modalitati flexibile si inovatoare in desfasurarea activitatii lor”, conform celor doua companii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri