Facebook ramane in fruntea listei celor mai valoroase 100 de start-up-uri digitale din lume, cu o evaluare de 25 mld. $, in crestere de la 6,5 mld. anul trecut. In top 5 se mai numara Zynga, companie dezvoltatoare de jocuri, Wikipedia, enciclopedie online, Skype si Craiglist, conform top-ului realizat de BusinessInsider.com.
Topul este realizat luandu-se in calcul valoarea companiei, a actiunilor (daca este cazul) dar si pe “sentimentul general” lasat utilizatorilor proiectelor. Evaluarile au luat in calcul peste 300 de start-up-uri.

In ultimul an s-au intamplat mai multe lucruri. Economia a inceput sa isi revina, fondurile de investitii si-au reinceput cautarile pentru castigatori si jucatorii au reinceput sa creasca bugetele de online. De asemenea, eCommerce-ul si vanzarile de bunuri virtuale cresc constant, incet.

Printre numele noi ce au intrat in top se numara Groupon (locul 37), compania ce a starnit un val de mii de site-uri de cupoane de reducere pe mapamond. De asemenea LinkedIn si-a dublat valoarea. Zynga a trecut pe locul doi fata de locul 12 ocupat anul trecut.

Printre perdanti se numara Mozilla Corp, care a pierdut 1,2 mld. $ la nivel de evaluare a capitalului, Linden Lab, care a cazut pe locul 92 de pe locul 21 cu un an in urma sau reteaua sociala Hi5, care a coborat pe locul 103 de pe 34 cu un an in urma.

Lista completa a companiilor o puteti vedea aici.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri