Construim BIBLIOTECA ANTREPRENORULUI ROMAN: in fiecare miercuri, de la ora 12, invitatii emisiunii Start-up Wall-Street, transmisa in direct la Radio Lynx si pe wall-street.ro, propun cate o carte pe care orice antreprenor trebuie sa o citeasca.
Cartea de business propusa de antreprenorul Vlad Stan este "Pe spatele servetelului - Cum sa rezolvam probleme si sa vindem idei prin desene", scrisa de Dan Roam.

„Este o carte utila oricui. In cazul meu a avut un impact interesant pentru ca, dupa ce am citit-o, am inceput sa gandesc vizual. Gandind vizual vezi anumite perspective la care inainte nu te-ai fi gandit. Inainte de a incepe un business, incep sa il desenez. Cum va ajunge din punctul A in B. Inainte scriam un plan de business, iar acum totul se rezuma doar la desen”, a spus Vlad Stan in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.




Un desen mazgalit pe un biet servetel are un impact mai mare decat un Excel sau un PowerPoint. Ajuta la cristalizarea ideilor, la spargerea tiparelor de gandire care ne tin pe loc si la obtinerea unui tip de comunicare ce li se adreseaza tuturor oamenilor.

Solutiile si ideile din Pe spatele servetelului sunt inspirate de descoperiri stiintifice de ultima ora. Ele vin dupa douazeci de ani de experienta in studiul metodelor vizuale pentru rezolvarea problemelor. Iar instrumentele propuse sunt la indemana oricui, pentru ca se bazeaza pe lucruri pe care le facem cu totii in mod natural in fiecare zi, fara se ne dam seama: privim, vedem, ne imaginam.

Dan Roam demonstreaza ca toti oamenii au darul gandirii vizuale, chiar si cei care se jura ca nu se pricep deloc la desen.

Pe spatele servetelului a fost aleasa de Business Week si Fast Company drept cea mai inovatoare carte a anului 2008. In topul celor mai bine vandute carti din 2008, realizat de celebra librarie online Amazon, ocupa locul 5. A fost tradusa in peste 25 de limbi, devenind bestseller si in Japonia, Coreea de Sud si China.

"Ideea cartii e simpla: daca ai un creion si o bucata de hartie, te poti descurca in hatisul lumii de afaceri." Publishers Weekly

"Niciunui scriitor nu-i face placere sa recunoasca, dar adevarul e ca uneori o imagine face cat o mie de cuvinte. Am invatat foarte multe din aceasta carte: Pe spatele servetelului e un curs de initiere in puterea gandirii vizuale." Daniel H. Pink, scriitor
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri