Juristul Alice Petrescu si PR-ul Georgiana Toea au pus la punct Artskul, start-up construit ce ofera contra cost ateliere de arte si meserii – sound design, jurnalism, scriere creativa, VJ-ing, muzica (pian, canto), webdesign, fotografie, regie sau Photoshop. Nivelul investitiei initiale s-a ridicat la circa 7.000 euro.
“Ideea Artskul a pornit din dorinta noastra de a converti pasiunea pentru muzica in ocupatie full-time, ca o contrapondere la job-urile corporatiste si semi-business pe care le aveam”, spune, pentru wall-street.ro, Gerogiana Toea. “Ambitiile sunt mari, speram sa facem din Artskul un bulgare de idei care sa formeze o miscare - avalansa, sa punem maini si minti muzicale (electronice, clasice), simturi estetice, investigatii jurnalistice, pentru o Romanie rebela. Individualitati si echipe de guerilla, joaca si pasiune, talent si matematica”, completeaza ea.

Preturile cursurilor variaza de la 500 la 800 lei, existand de asemenea si ateliere gratuite. Primul atelier complet a fost cel de Sound Design, sustinut de Victor Popescu a.k.a Brazda lui Novac. Cursul numara sapte cursanti, facandu-se inscrierile pentru a doua generatie.

Din ianuarie a luat start-ul “Jurnalismul ratacitor” cu Vlad Ursuleanu si cel de trompeta.

Majoritatea atelierelor sunt concepute sa se desfasoare pe perioade de cate zece sedinte, una sau mai multe pe saptamana, la ore accesibile si cursantilor cu job-uri, agreate de cursanti impreuna cu ai lor profesori.

Fiecare atelier este conceput sa se desfasoare pe perioade de cate zece sedinte, cate una pe saptamana.

“Avand in vedere ca atat pentru noi cat si pentru profesorii Artskul domeniul 'educational' reprezinta o premiera, ne adaptam din mers dorintelor primilor cursanti, astfel incat probabil dupa primele serii de "absolventi" vom face o analiza si, daca se vor impune schimbari de 'programa', le vom da curs”, spune Toea.

Cele doua fondatoare ale Artskul subliniaza ca nu urmaresc “sa se imbogateasca” din acest proiect, fiind "rodul experientei" capatate de cele doua fondatoare de-a lungul mai multor ani de munca. Cursantii vor genera creatii proprii care vor avea parte de promovare si vizibilitate. “Avem clienti care lucreaza in corporatii si vin seara la curs in costum si cu ipad-ul in geanta, dau jos cravata si se pun pe creat beat-uri, sample-uri, zambind la gandul ca intr-o zi ar putea deveni DJ”.

Citeste mai multe despre proiect pe site-ul Artskul.ro. Cum ti se pare initiativa? Consideri ca, in timp, s-ar putea transforma si intr-un business de succes, sau va ramane mai mult la nivel de pasiune? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri