Patru tineri antreprenori romani au lansat Prevyou, o aplicatie pentru smartphone-uri care iti prezinta si te prezinta oamenilori interesanti din jurul tau printr-un sistem de localizare GPS. Echipa este in discutii cu potentiali investitori interesati sa lanseze Prevyou in alte regiuni.
Prevyou te ajuta sa identifici in timp real cele mai “fierbinti” locuri din oras si iti arata cati prieteni ai acolo. Aplicatia iti arata pe harta locurile cu cele mai multe persoane care au aplicatia instalata si care sunt disponibile pentru socializare si interactiune. De asemenea, aplicatia iti permite sa afli unde iti sunt prietenii de pe Facebook si care sunt locurile preferate de ei. Prevyou iti spune cati prieteni sunt intr-un anumit bar din oras, insa, ca sa poti afla cine sunt acestia trebuie sa mergi personal acolo. Astfel, dreptul la intimitate este respectat.

Prevyou actioneaza si ca un catalizator al interactiunii sociale, oferind utilizatorilor oportunitatea de a intra in contact cu oamenii interesanti din jurul lor. Pe o raza de 500 de metri, utilizatorii au acces la profilele de Facebook ale persoanelor din apropiere care au aplicatia instalata, vad prietenii in comun si pot incepe o discutie pe chat sau in mod direct.

Dezvoltatorii aplicatiei sunt Ovidiu Solomonov (32) – Founder & CEO, Andrei Benghea-Malaies (31) – Founder & Business Development, Andrei Stavro Frangeti (33) – Founder & Product management si Marius Dumitrascu (34) – Founder & CTO. Toti patru au background IT, activand in cadrul unor companii precum Orange, Vodafone, Motorola, Siemens sau HP.

Cei patru nu au putut oferi informatii despre investitia in proiect, subliniind ca in prezent discuta cu potentiali investitori interesati sa lanseze aplicatia in alte regiuni din lume. Modelul de business este freemium – download-ul aplicatiei este gratuit dar trebuie sa platesti pentru o varianta premium care permite mai multe optiuni.

Varianta premium costa 5 lei/12 ore, 10 lei pentru 48 de ore si 30 de lei pentru o luna de acces la profilele detaliate ale utilizatorilor din proximitate si permite utilizatorilor sa si "ceara chat" acestora. "La inceput, in prima luna, aceste servicii sunt oferite gratuit. Noua ni se pare un sistem tarifar corect - daca esti intr-un weekend la mare si vrei sa vezi cine este pe plaja si sa vorbesti cu ei, nu ai nevoie decat de 12 sau 48 de ore si cumperi doar atat", spune Ovidiu Solomonov.

Pana in prezent, la o saptamana de la lansare, aplicatia a atras circa 1.000 de download-uri. Reprezentantii Prevyou au subliniat ca se asteapta ca aplicatia sa atraga 50.000 de utilizatori pana la final de an.

Aplicatia este disponibila pentru smartphoneuri in Android Market si App Store.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri