Inceputul antreprenoriatului este foarte ezitant aproape, dar in momentul in care incepi trebuie sa te concentrezi pe vanzari si sa fii ajutat de persoane cu experienta sau/si de carti scrise de antreprenori de succes, a povestit, in emisiunea Start-up wall-street.ro, Mihai Logofatu – co-fondator si CEO Bittnet Systems.
El spune ca citeste anual intre 20 si 25 de carti intrucat vrea sa fie conectat tot timpul la miscarile din piata, noi strategii de business. "Altfel, m-as crampona, nu as evolua".

Cea mai mare greseala facuta la inceput a fost ca nu s-au concentrat din prima zi pe vanzari. "Inainte sa ai un sediu, inainte de website, trebuie sa te gandesti la prima vanzare", considera Logofatu, spunand insa ca prima vanzare este poate cea mai stresanta dintre toate intrucat nu vrei sa gresesti absolut nimic.

O alta greseala pe care o poti face vine din zona financiara - trebuie sa intelegi bine conceptul "profit" si conceptul "cash flow". Pentru un business antreprenorial este de mii de ori mai important cash flow-ul decat profitul - mai bine il sacrifici pe acesta din urma decat sa ai profit doar pe hartie dar sa nu poti sa iti platesti partenerii.

Fratii fondatori ai Bitnet Systems au lucrat cu avocata Ioana Precup, independenta, pentru negocierile cu business angel-ul Razvan Capatana. "Am ales o femeie avocat intrucat traim cu convingerea ca femeile sunt mult mai atente la detalii", spune el. Avocata pregatit tot ce a insemnat "formalizarea intelegerii" cu investitorul.

Actionarii si fondatorii Bittnet Systems, fratii Mihai (27 de ani) si Cristian Logofatu (31 de ani), l-au atras in actionarat pe Razvan Capatina, business-angel roman cu o experienta de peste 10 ani in domeniul marketingului si al publicitatii.

Cifra de afaceri Bittnet Systems atinge 500.000 euro anual, iar conform estimarilor va depasi 8.000.000 euro in urmatorii cinci ani. Investitia, realizata prin intermediul VentureConnect, sustine dezvoltarea companiei facand trecerea la o noua etapa strategica prin activarea unui proces de dezvoltare operationala in cadrul Bittnet.

Afla mai multe despre business-ul fratilor Logofatu, sfaturi pentru antreprenori si detalii despre tranzactie in inregistrarea emisiunii de mai sus.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri