Anca Mitu a inceput sa faca primii pasi pe drumul antreprenoriatului in urma cu 16 ani. Era invatatoare si tanara mamica. Sotul ei avea un salariu care nu putea acoperi toate cheltuielile si avea nevoie de o activitate care sa o poata sustine. Asa s-a gandit sa faca sandvisuri si salate pe care sa le vanda.
“Oportunitati ca in anii ‘90 nu vor mai fi niciodata, in special pentru ca puteai incepe cu foarte putini bani”, spune Anca Mitu invitata din aceasta saptamana la emisiunea Start-Up Wall-Street, difuzata pe wall-street.ro si la Radio Lynx.

A imprumutat circa 20.000 lei de la parinti si a cumparat ingrediente. Primul client mare a fost Mobifon, iar de aici lucrurile au mers din ce in ce mai bine. In 2011, compania Privileg Catering a atins o cifra de afaceri de peste 1,7 milioane de euro in 2011, in crestere cu 20% comparativ cu 2010. Pentru anul 2012 compania si-a propus sa depaseasca pragul de 2 milioane euro cifra de afaceri.

Privileg Catering este furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei si a fost desemnata patru ani consecutiv drept cea mai buna companie de catering din Romania.

Anca Mitu povesteste ca initial a facut cateva mostre de sandvisuri si salate cu care s-a dus la ABN Amro, iar cei din banca au comandat mancare pentru a doua zi. Asa a inceput totul, iar apoi in functie de comenzi afacerea a inceput sa creasca. Recent, familia Mitu a investit si intr-un al doilea business, local Readers Cafe.

In prezent, oportunitatile de pe piata nu mai sunt cele din anii ’90. Astfel, investitia minima necesara pentru o afacere in domeniu se ridica la 70.000-80.000 euro pentru o firma care pregateste mancare pentru evenimente si de la circa 100.000-150.000 euro pentru cei care fac catering si pentru pranz.

Chiar daca investitiile sunt mai mari, Mitu spune ca intotdeauna este loc pe piata, “intotdeauna poti face ceva exceptional care sa functioneze”. “Este o piata aglomerata, concurentiala, insa atat pentru jucatorii vechi, cat si pentru new-entry este loc”, considera antreprenoarea.

Ce sfaturi le da Anca Mitu celor care vor sa inceapa un business in domeniu puteti urmari in inregistrarea emisiunii Start-Up Wall-Street, difuzata pe wall-street.ro si la Radio Lynx.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri