“Oportunitati ca in anii ‘90 nu vor mai fi niciodata, in special pentru ca puteai incepe cu foarte putini bani”, spune Anca Mitu invitata din aceasta saptamana la emisiunea Start-Up Wall-Street, difuzata pe wall-street.ro si la Radio Lynx.

A imprumutat circa 20.000 lei de la parinti si a cumparat ingrediente. Primul client mare a fost Mobifon, iar de aici lucrurile au mers din ce in ce mai bine. In 2011, compania Privileg Catering a atins o cifra de afaceri de peste 1,7 milioane de euro in 2011, in crestere cu 20% comparativ cu 2010. Pentru anul 2012 compania si-a propus sa depaseasca pragul de 2 milioane euro cifra de afaceri.

Privileg Catering este furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei si a fost desemnata patru ani consecutiv drept cea mai buna companie de catering din Romania.

Anca Mitu povesteste ca initial a facut cateva mostre de sandvisuri si salate cu care s-a dus la ABN Amro, iar cei din banca au comandat mancare pentru a doua zi. Asa a inceput totul, iar apoi in functie de comenzi afacerea a inceput sa creasca. Recent, familia Mitu a investit si intr-un al doilea business, local Readers Cafe.

Citeste si:

In prezent, oportunitatile de pe piata nu mai sunt cele din anii ’90. Astfel, investitia minima necesara pentru o afacere in domeniu se ridica la 70.000-80.000 euro pentru o firma care pregateste mancare pentru evenimente si de la circa 100.000-150.000 euro pentru cei care fac catering si pentru pranz.

Chiar daca investitiile sunt mai mari, Mitu spune ca intotdeauna este loc pe piata, “intotdeauna poti face ceva exceptional care sa functioneze”. “Este o piata aglomerata, concurentiala, insa atat pentru jucatorii vechi, cat si pentru new-entry este loc”, considera antreprenoarea.

Ce sfaturi le da Anca Mitu celor care vor sa inceapa un business in domeniu puteti urmari in inregistrarea emisiunii Start-Up Wall-Street, difuzata pe wall-street.ro si la Radio Lynx.