A cincea editie a evenimentului VentureConnect a fost poate cea mai bine organizata, daca e sa judecam dupa numarul mare de antreprenori dar si potentiali investitori prezenti la conferinta, dar si interactivitatea ridicata din pauzele de networking. wall-street.ro a participat si a discutat cu cativa dintre antreprenorii care si-au prezentat proiectele, in speranta ca vor reusi sa atraga fondurile necesare pentru dezvoltarea businessurilor.
Dintre cele 37 de proiecte inaintate juriului pentru a fi examinate, au fost prezentate in fata unor investitori precum Alexis Bonte, Marius Ghenea, Radu Georgescu, Dragos Roua sau Orlando Nicoara doar douasprezece, majoritatea ale unor romani deja „incercati” in antreprenoriat. VentureConnect se adreseaza in special proiectelor din domeniul tehnologic, online sau social gaming.

Sala plina, multi investitori curiosi sa auda ce proiecte inedite vor fi prezentate, cehi, slovaci, francezi si bulgari pe langa romani si multe carti de vizita schimbate in pauze – asa s-ar putea rezuma atmosfera de la VentureConnect, editia a cincea.

Fiecare antreprenor a avut la dispozitie sase minute sa isi prezinte proiectul si sase minute sa raspunda la intrebarile investitorilor sau curiosilor. wall-street.ro va prezinta, pe scurt, cateva dintre proiectele ce au atras in mod special atentia la aceasta editie.


BlueSeed.co
, proiect in care a investit si Peter Thiel, are o idee unica in lume – crearea unui Silicon Valley pe Ocean, la doar cateva minute de „adevaratul Silicon”. Dan Dascalescu, un roman mutat in SUA din 2004, a oferit o scurta prezentare a proiectului spunand ca are deja 850 de antreprenori interesati de concept si care s-ar imbarca, la propriu, in aceasta aventura. Tot ce mai trebuie este sa reuseasca sa cumpere (in etape) un vas de croaziera gigant si sa il converteasca intr-un loc perfect de munca unde sa fie dezvoltate start-up-uri.

Proiectul si initativa au fost remarcate de toti investitorii prezenti care, la final, au felicitat pe tanarul antreprenor.

Citeste in curand un interviu exclusiv in wall-street.ro cu Dan Dascalescu!

Real Colors este o aplicatie dezvoltata de o echipa de romani condusa de Andrei Blaj ce permite designerilor sa afle instantaneu culorile unei fotografii „trecute” prin software. Practic, cu terminalul mobil, fotografiezi un peisaj si toate culorile acestuia sunt detaliate intr-o sectiune separata.

Pana in prezent aplicatia a fost downloadata de circa 10.000 de ori dintre care 200 au ales sa si plateasca pentru functiile suplimentare. Investitorii s-au intrebat de ce...logoul companiei „nu este mai colorat!”.

BugTopia, joc multiplayer in browser, a fost inca un proiect prezentat la VentureConnect. Reprezentantii proiectului spera sa atraga 100.000 de jucatori pe luna, fiind un proiect freemium (nu platesti decat daca doresti mai multe facilitati – n.r.). Studiile spun ca circa 5% din jucatorii programelor freemium aleg sa si plateasca. Compania are nevoie de o investitie de 150.000 euro, bani ce urmeaza a fi investiti in special in PR, marketing si apoi in dezvoltarea produsului ce urmeaza a fi lansat in doua luni. Break even-ul este estimat intr-un an.

Solitaire Arena, proiect in care este actionar si antreprenorul Bobby Voicu, este o aplicatie de Facebook care a atras in cateva luni 15.000 de utilizatori, peste 80% dintre ei intorcandu-se pentru a se mai juca. Se pare ca Solitaire se joaca mai mult femeile si, mai exact, cele cu varste de peste 40 de ani, conform lui Cristi Badea, care a prezentat proiectul la VentureConnect.

Solitaire Arena cauta o investitie de 300-400.000 de euro pentru a-si creste echipa din Romania si Irlanda si pentru a mai dezvolta doua jocuri in urmatoarele 12 luni. Break even-ul este calculat a veni in 3 ani.

Agentia interactiva AdvancedIdeas.ro incearca sa „sparga piata” tot printr-un joc online multiplayer, Heroes of Alcor. Prezentarea oferita de firma a fost interesanta intrucat a dezvaluit faptul ca 5% din gamerii freemium platesc peste 25 de dolari/luna in timp ce restul de platitori aleg sa investeasca in jocuri similare sume mai mici. Cu toate acestea, asa-zisii „whales”(persoane care investesc mai mult de 25 dolari lunar – n.r.) aduc unei companii 54% din veniturile totale. Firma are nevoie pentru dezvoltare si marketing de 220.000 de euro, urmand sa atinga break evenul in 3 ani.

O lista completa a proiectelor prezentate la VentureConnect puteti accesa pe site-ul organizatorilor.

Care dintre proiecte vi se par interesante si unde ati investi dumneavoastra? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Esti interesat de antreprenoriat? Trainerul Adrian Florea vine la Start-Up Wall-Street saptamana viitoare. Automotivarea, forta din spatele reusitei unui antreprenor, una dintre temele pe care le vom discuta miercuri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri