Construim BIBLIOTECA ANTREPRENORULUI ROMAN: in fiecare miercuri, de la ora 12, invitatii emisiunii Start-up Wall-Street, transmisa in direct la Radio Lynx si pe wall-street.ro, propun cate o carte pe care orice antreprenor trebuie sa o citeasca.
“Bulgarele de zapada - Warren Buffett si viata ca afacere”, scrisa de Alice Schroeder, este o biografie exhaustiva, in care detaliile despre viata personala se combina cu cele de natura profesionala, intr-un melanj impresionant, dezvaluit cu o fluiditate narativa deosebita.

“Recomand cartea pentru ca prezinta totul – de la vanzarea de nasturi pana la GE. Warren Buffett este un american adevarat”, a spus Cristian Stefanescu, primul francizat Subway in Romania in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, difuzata la Radio Lynx si pe Wall-Street.ro. "Am fost in Statele Unite prin programul Work&Travel, la training, in luna de miere. Americanii au o etica a muncii extraordinara. Cand am fost prima data am vazut o diviziune foarte clara a muncii, inclusiv pentru chestiunile personale. De ce bei cafeaua pe drum? Asa, ii asiguri un loc de munca si apoi va veni sa cumpere produsele mele."




Un alt manager care recomanda cartea despre Warren Buffett este Radu Lucianu, unul dintre cei mai experimentati consultanti imobiliari din piata. “Mi-a fost facuta cadou de ziua mea si am citit-o in perioada februarie-martie anul acesta. Influentele sunt pozitive. Sunt departe de a fi terminat cu invatatul, dar sunt pe drumul cel bun. Acest lucru este foarte important. Angajatii sunt colegii mei si totodata baza companiei mele. Clientii in afaceri sunt rodul muncii noastre. Toti laolalta sunt partenerii mei de afaceri si atat vreme cat lucram cu placere, castigam toti. Principiul de baza este: «Eu sunt ok, tu esti ok»”.

Din aceasta carte, el a invatat sa foloseasca mai multa fermitate si claritate in decizii, sa aplice ce a invatat in marketing si strategie, sa anticipe, sa identifice si sa exploateze oportunitati. “Importanta lecturii este evidenta dupa ce parcurgi prima carte. Restul le citesti ca si hipnotizat, avid de noutati”, motiveaza el necesitatea oamenilor de business de a citi.

Pentru prima data, Warren Buffett permite accesul unui autor la timpul sau, la prietenii si familia lui, dar si la partenerii de afaceri sau documentele sale personale. Este un act de curaj, fiindca, asemenea tuturor fiintelor umane, si viata lui Buffett a fost un amestec de tarie si fragilitate. Spre deosebire de alte carti, care se rezuma doar la stilul sau de investitii, lucrarea de fata exploreaza filosofia de viata si personalitatea uluitoare a celui supranumit „Oracolul din Omaha“.

Despre autor

Inainte sa devina scriitoare cu norma intreaga, Alice Schroeder a fost un analist de top pe Wall Street si managing director la Morgan Stanley. Originara din Texas, are o diploma de licenta si un MBA la Universitatea din Texas, Austin, incepandu-si cariera in postul de contabil public autorizat. in prezent scrie editoriale pentru Bloomberg News si este consilier senior la Morgan Stanley.

Trainerul Adrian Florea este invitatul emisiunii Start-Up Wall-Street de miercuri. Automotivarea, forta din spatele reusitei unui antreprenor, una dintre temele pe care le vom discuta miercuri.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri