Construim BIBLIOTECA ANTREPRENORULUI ROMAN: in fiecare miercuri, de la ora 12, invitatii emisiunii Start-up Wall-Street, transmisa in direct la Radio Lynx si pe wall-street.ro, propun cate o carte pe care orice antreprenor trebuie sa o citeasca.
Pentru viitorii antreprenori si nu numai, Octavian Badescu recomanda cartea „Economia binelui si raului”, de Tomas Sedlacek, un comentator economic foarte apreciat in Cehia.

Sedlacek regandeste radical domeniul economiei, provocandu-ne sa ne schimbam ipotezele despre lume. Economia se pretinde a fi o stiinta, un demers de cunoastere matematic si imun la judecati de valoare, dar Sedlacek o vede mai degraba ca pe un fenomen cultural, un produs al civilizatiei umane. „Pana si cel mai sofisticat model matematic nu este, in realitate, altceva decat o poveste - o parabola, stradania noastra de a intelege (rational) lumea din jurul nostru”, scrie Sedlacek.

Un citat i-a atras atentia lui Octavian Badescu, pe care il considera relevant : Ar trebui sa lasam in urma accentul excesiv pus asupra fericirii pe care o poate asigura prosperitatea materiala. Politica economica axata pe telul material va conduce invariabil la datorii. Orice criza economica va deveni mult mai grea daca vom continua sa ne impovaram constant cu datorii. Prea multumiti am fost sa fugim de principiile morale, principii pe care economia ar trebui sa se aseze. Politica economica a fost moale, iar rezultatul este o psihoza a deficitului sub forma indatorarii uriase. Criza datoriilor nu este doar o criza economica sau de consum, ci este mai profunda si mai vasta. Erei noastre ii lipseste moderatia. Este necesar sa devenim constienti de propria satietate si recunoscatori pentru ceea ce avem.

La 36 de ani, Octavian Badescu are peste 10 ani de experienta manageriala si propriul business in domeniul curieratului. S-a lansat in antreprenoriat in 2007, iar astazi tinteste afaceri de 1,5 milioane de euro cu Sameday Courier. Antreprenorul a povestit in emisiunea Start-Up Wall-Street ce pasi a urmat in constructia unui business pe care vrea sa il extinda pe plan international.

Citeste si recenzia Economia este frumoasa si are suflet. Vaci grase vs. vaci slabe



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri