A alege un device portabil pentru munca nu se rezuma la sistemul de operare, Android sau iOS. Poate ca ai nevoie de o tableta de dimensiuni mici, un netbook sau un hibrid tableta/telefon.
Alegerea ta depinde de ce anume vrei sa faci cu device-ul respectiv si in ce mediu o sa-l folosesti. Daca iti vei raspunde la aceste cinci intrebari vei sti ce device ai nevoie, scrie Entrepreneur.com.

1. Cat de portabil trebuie sa fie?


Cari in mod frecvent o geanta/borseta sau geanta de laptop? Daca nu – si nu vrei sa incepi sa faci asta – atunci un smartphone care incape usor in buzunare este probabil ceea ce ai nevoie.

Multe smartphone-uri, inclusiv iPhone 4S, au lungimi de 4,5 inci sau mai putin si 2,5 inci latime. Tine mai multe modele in mana si vezi care ti se potriveste din punct de vedere al dimensiunilor.

2. Cat de des va trebui sa tastezi?


Atunci cand tastezi mai mult decat simple cautari, mail-uri si tweeturi, a scrie pe smartphone poate fi un proces incet si care poate duce la erori. In acest moment o tastatura fizica ar putea deveni utila. Poti achizitiona un netbook sau laptop cu tastatura inclusa, sau un keyboard care se conecteaza la device-ul mobil prin Bluetooh sau USB.

Inainte de a cumpara o tastatura asigura-te ca este compatibila cu device-ul tau. De asemenea gandeste-te cum vei cara dupa tine keyboard-ul.

3. Cata baterie ai nevoie?


Autonomia redusa a bateriri device-urilor este minusul majoritatii device-urilor mobile, in special cele cu ecran mare si luminat puternic.

Intr-un eveniment ce a avut loc recent in SUA, un manager al producatorului de solutii de securitate Symantec a subliniat ca in jurul orei 2 PM in America de Nord scade dramatic traficul de Internet. Motivul? Multe dintre smartphone-uri incep sa ramana fara baterie.

Daca nu poti sa incarci des device-ul, ia in considerare o baterie suplimentara. Nu poti inlocui bateria in cazul iPhone-ului, iPad-ului sau Macbook Air, dar poti face acest lucru la majoritatea device-urilor Android si Windows Phone.

4. Vei lucra afara, in lumina naturala?


Multe device-uri mobile au ecrane pe care este dificil sa vezi in plin soare, chiar si la luminozitate maxima. Ecranele Retina de pe noile device-uri Apple se descurca relativ bine in lumina naturala si exista speculatii cum ca si Samsung si alti producatori vor lansa ecrane similare in curand.

5. Va trebui sa inregistrezi audio sau sa faci multe fotografii?


Daca ai nevoie de un device pentru a crea, nu doar pentru a prezenta multimedia, atunci uite-te cu atentie la specificatiile privind camera integrata in device si la capacitatile microfonului. Nu te repezi sa cumperi device-ul cu cei mai multi megapixeli. Citeste review-uri pe Internet.

De asemenea gandeste-te cum vei manui, fizic, device-ul atunci cand inregistrezi. Majoritatea tabletelor include camere foto/video. Acesta este un lucru bun dar doar daca fixezi gadgetul pe un stativ/trepied. Pentru a inregistra imagini LIVE, pe strada de exemplu, un smartphone este mult mai bun.

Un device care realizeza fotografii HD, de obicei realizeaza si filme de calitate inalta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri