Blogul RazvanPascu.ro publica un interviu cu antreprenorul Alin Burcea, seful agentiei de turism Paralela 45. “Este un om cu o personalitate puternica si charisma, fost secretar de stat in Ministerul Turismului, om politic si investitor in turism (agentii de turism si spatii de cazare pe litoral si la munte), calator si fost ghid turistic, om de familie care vorbeste cu mare drag despre fetita sa, fondatorul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) in 1991, un om care pare dur, orgolios si intransigent, dar caruia daca te chinui putin ii descoperi un suflet bun, simtul umorului si deschidere sa te asculte daca ajungi sa ii castigi respectul”, scrie Razvan Pascu.
INTREBARE: Omul Alin Burcea este identificat cu agentia de turism Paralela 45. Cum a fost inceputul pentru Paralela 45?

Alin Burcea: Inceputul a fost oarecum de poveste. Fiind absolvent al Facultatii de Turism, evident ca m-am gandit la inceputul lui 1990 la o agentie de turism. Nu stiam foarte multe, dar oricum mai mult decat un absolvent de … Metalurgie sau Sport. Am inceput impreuna cu un foarte bun prieten, Adrian Grigorescu, care ne-a parasit in 1994. In 1990 m-am luptat cu toti. Cu oameni, cu mentalitati. La inceput aveam un telex, fiind printre fericitii care aveau, obtinut in mod…neortodox. Am avut noroc, am avut sediu de la inceput, datorita asociatului meu, el a reusit. Erau cozi la vize la ambasade, Istanbul cu autocarul, circuite cu autocarul in Grecia…. A fost pionierat adevarat!

Citeste interviul complet pe RazvanPascu.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri