Statele Unite atrag in fiecare an zeci de antreprenori romani, care isi deschid afaceri in domenii variate, precum IT, turism, resurse umane sau in industria alimentara. Doar anul trecut, 29 de oameni de afaceri autohtoni au devenit patroni in SUA, dupa ce in 2010 un numar de 18 antreprenori facusera acelasi pas.
Numarul lor este in crestere fata de 2009, cand doar 11 au primit vize de investitori.

“Pentru antreprenorii din toata lumea, America este inca un “El Dorado” datorita taxarii foarte bune din anumite state si mediului de afaceri prietenos, dar si pietei uriase si nivelului de cumparare crescut, in ciuda problemelor din ultimii ani de criza”, a declarat avocatul specializat in imigrari si vize in SUA Ruslan Bocancea, managing partner in cadrul societatii Bocancea Law Firm.

Cu toate acestea, romanii sunt cu mult in urma antreprenorilor din alte tari europene in ceea ce priveste vizele de investitor E-2. Oamenii de afaceri din Germania obtin anual peste 3.000 de vize de investitii in America, in timp ce, de exemplu, francezii primesc peste 2.000 de vize, iar italienii - circa 1.000 de vize in fiecare an.

“SUA ofera foarte multe beneficii pentru investitorii straini, iar cele mai importante se refera la posibilitatea de a locui in State pe o perioada indelungata, dreptul de a lucra, posibilitatea de a emigra cu toti membrii familiei, posibilitatea de a iesi la pensie, dar si altele”, a mai spus Bocancea.

Potrivit avocatului specializat in imigrari in SUA, un proiect antreprenorial cu sanse mari de reusita necesita o investitie minima situata intre 100.000 si 150.000 de dolari si un plan bun de afaceri pentru urmatorii cinci ani.

“Orice antreprenor poate incepe un business de la zero in SUA, fara sa mai fi avut o afacere in trecut in Romania sau intr-o alta tara. Are nevoie de un plan de afaceri si de fondurile necesare demararii lui”, a adaugat Bocancea.

El a mai spus ca, desi exista mai multe tipuri de vize pentru investitii, cea mai potrivita pentru antreprenori si, de altfel, si cea mai solicitata este E-2.

“E-2 este o viza temporara care se ofera initial pentru doi - cinci ani, dupa care se poate prelungi atat timp cat afacerea continua sa fie profitabila, dar este de retinut ca aceasta viza nu ofera dreptul de resedinta permanenta sau cetatenie”, a mai spus avocatul.

Printre avantajele E-2 se numara faptul ca antreprenorii isi pot aduce imediat si membrii familiei cu ei (sotii/sotiile si copiii sub 21 de ani, necasatoriti), care, la randul lor, vor primi vizele E-2, valabile pe aceeasi perioada ca si cea a antreprenorului.

Sotii/sotiile vor putea studia in SUA si, de asemenea, vor avea drept de munca. De asemenea, copiii antreprenorului vor putea studia, insa nu vor avea drept de munca. Ulterior, antreprenorul va avea posibilitatea ca sa aduca din Romania si cativa angajati (inclusiv familiile lor) cu vizele E-2. Pentru a merge in SUA, romanii au la ora actuala la dispozitie peste 25 de tipuri de vize temporare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri