Cadourile sezoniere care spun “multumesc” clientilor partenerilor de afaceri si angajatilor valorosi sunt intotdeauna o idee buna, atata timp cat nu omiti cativa factori esentiali ce tin de bun gust, maniera business sau timing.
Cheia, conform expertilor in eticheta corporate, este sa oferi cadouri bine gandite, din suflet si alese clar in functie de personalitatea partenerilor/colegilor. Jucarioare impersonale ce au inscriptionat numele companiei nu sunt apreciate. Similar, vinurile si bauturile spirtoase nu sunt intotdeauna dorite, asa ca trebuie sa fii atent(a) ce alegi.

Atentie la detalii. Orice cadou ai alege, asigura-te ca reflecta legatura dintre compania ta si cel caruia oferi cadoul. Niciun client nu vrea sa se simta “mituit” la final de an. Daca doresti sa trimiti doar o carte de vizita, asigura-te ca este personalizata si scrisa chiar de tine. Evita felicitarile printate “din fabrica.

Gandeste-te la comfort.
Cadourile consumabile/de mancat, precum mancare sau lumanari, sunt apreciate in perioada Craciunului si reprezinta o expresie a apropierii si caldurii. Mancarea atrage oamenii, ii plaseaza la o aceeasi masa, si poate fi impartita de prieteni si familie.

Alege cadouri si in functie de regiunea tarii dar si de afinitatile companiei. Incearca sa trimiti ciocolata sau prajituri “de casa”, sau in serie mai limitata, mai rara.

Fa o donatie. Oferind unei cauze umanitare in numele companiei tale este o alegere foarte buna. Incearca sa-ti conectezi firma cu acea cauza. De exemplu, ofera bani pentru o fundatie care realizeaza cercetari asupra unei boli care a afectat un angajat de-ai tai. De asemenea, poti face donatii in numele unui client/partener de afaceri de-ai tai. Anunta-i ca ai realizat acest lucru printr-un anunt scris de mana si explica de ce ai ales sa faci acest lucru.

Nu te teme sa oferi vouchere. Alege vouchere, cu grija insa, astfel incat sa corespunda cu magazinele preferate de partenerii de afaceri. Multi angajati le prefera pe acestea intrucat isi pot alege propriile cadouri.

Personalizeaza cadourile
. Retine intr-un document hobbi-urile, ce le place si ce nu partenerilor de afaceri, pe parcursul anului. La final de an, ia in calcul acea lista si ofera-le ceva ce apreciaza – de exemplu bile de golf pentru pasionati, scrie Entrepreneur.com.

Ofera cadourile din timp. Multi intra in concediu cu cateva zile inainte de Craciun si nu se mai intorc la birouri pana la inceputul anului urmator. Ofera cadourile din timp, pentru ca ei sa se poata bucura de ele in concediu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri