Aproximativ 56% dintre antreprenorii romani spun ca intreprinzatorii au acces foarte dificil la finantare, in timp ce 37% cred ca fac rost relative greu de banii de care au nevoie pentru a-si dezvolta afacerile, potrivit primei editii a studiului „Barometrul perceptiei asupra mediului antreprenorial romanesc - Antreprenorii vorbesc", lansat de compania de consultanta Ernst & Young in parteneriat cu Romanian Business Leaders Summit si wall-street.ro.
Doar 3% dintre antreprenorii romani cred ca accesul la finantare este relativ usor, iar 4% spun ca nu se pot pronunta.

Pe de alta parte, 63% dintre antreprenorii romani cred ca fondurile europene si imprumuturile bancare (52%) ar avea cel mai mare impact pentru dezvoltarea antreprenoriatului in urmatorii trei ani.

De asemenea, sursele alternative de finantare (PE, VC si business angels) sunt mai putin cunoscute si utilizate, dar si ma putin disponibile.

In cele mai mari 20 de economii ale lumii, 65%, dintre tinerii antrepenori spun ca au acces usor la finantare, iar in pietele cu crestere rapida procentul este de 59%.

Barometrul "Antreprenorii Vorbesc" analizeaza perceptiile a 95 de antreprenori locali, care au raspuns chestionarului Ernst & Young in perioada 1 iunie - 15 august 2012, dar si cele exprimate in cadrul interviurilor directe realizate cu 12 cunoscuti antreprenori romani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri