“Cand nu ai altceva de oferit reduci pretul”. Aceasta este cea mai frecventa greseala pe care proprietarii salilor de fitness o fac in incercarea de a atrage cat mai multi clienti, a spus Cori Gramescu, unul dintre cei mai cunoscuti antrenori personali de fitness si proprietara LadyFit, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.
In 2008 ajungea “din intamplare” in antreprenoriat, dupa ce anterior lucrase ca si ofiter de credite in cadrul unei banci. Planul sau de afaceri suna a reverie la inceput, insa treptat Cori Gramescu (29 de ani) a realizat ca realismul este o componenta importanta a vietii de business.

“Greseala pe care am facut-o a fost sa ma las coplesita de optimism. In antreprenoriat trebuie sa te bazezi si pe elemente rationale. Numai asa am putut, de exemplu, sa negociez chiria salii in care activam”, isi aminteste antreprenoarea.

Astfel, daca la inceput muncea o luna intreaga pentru a plati chiria si salariile angajatilor si a existat chiar un interval de o luna de zile in care sala a fost inchisa din cauza cheltuielilor mari, in prezent Cori Gramescu are o echipa formata din 9 persoane, dintre care 6 instructori de fitness si o medie de 420-460 de cliente pe luna.

Pentru a-si atrage clientii, proprietara LadyFit a mizat pe oameni si servicii si nu pe scaderea preturilor, practica des intalnita in piata, mai ales pe fondul crizei financiare.

“Patronii salilor de fitness mici au lovit in preturi excesiv, vorbim de valori extrem de scazute. Noi nu am scazut preturile, sunt aceleasi din 2008. In schimb, ne-am concentrat sa castigam prin oameni si servicii. E greu sa cresti din nou preturile odata ce le-ai scazut. E un business in care sa te concentrezi pe altceva decat sa reduci preturile”, spune Cori Gramescu.

Costul mediu al unui abonament lunar la LadyFit este de 45 de euro, respectiv 80 de euro pentru un abonament cu acces nelimitat.

Ce trebuie sa stie cei care doresc sa-si deschida un business in aceasta zona?

- sa aleaga orase in care exista femei active, “angrenate in campul muncii”
- sa isi aleaga cu grija instructorii, sa investeasca in ei, sa le plateasca cursurile de training
- sa aleaga un loc accesibil

Afla povestea tinerei antreprenoare, cum a reusit sa se impuna in fata unor jucatori cu investitii de mii de euro in echipamente ultra moderne, cat costa o ora de fitness cu un antrenor personal in Romania si cum stau lucrurile in afara tarii, urmarind emisiunea Start-Up Wall-Street. Cum ti se pare povestea lui Cori Gramescu?

Realizatorul si moderatorul emisiunii Start-Up Wall-Street este Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro), redactor-sef wall-street.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri