Firma romaneasca MB Telecom a castigat pentru a doua oara mare premiu la Salonul de Invetii de la Geneva, cu sistemul Roboscan 2M Aeria, sistem de scanare a aeronavelor.
Sistemul inventat de compania romaneasca este conceput pentru orice tip si marimi de avioane, putand fi folosit pentru vami, armata, aeroporturi si linii aeriene. Roboscan foloseste un sistem de raze X pentru scanare, conform site-ului oficial al Salonului.

Compania a mai primit marele premiu la Geneva si in 2009, pentru Roboscan 1 M, sistem similar, dar de radiografiere cu raze gama a camioanelor. Oficialii companiei au subliniat ca este pentru prima oara in istoria de peste 40 de editii a Salonului cand un concurent reuseste sa obtina de doua ori Marele Premiu la Geneva.

Pe langa MB Telecom a mai fost premiata inca o companie romaneasca – Gnosis Kernel a primit Premiul Presei Internationale pentru un sistem de securizare a cardurilor cu banda magnetica. Mai mult, Gabriel Rizea si colaboratorii sai au castigat premiul acordat de Ministerul Educatiei si Stiintei din Rusia pentru un produs filoterapeutic cu actiune complexa in normalizarea nivelului de colesterol.

Premiul Asociatiei pentru Stiinta si Tehnologie 'Technopol Moscova' i-a revenit fizicianului Aurel Enache pentru o instalatie de tratare a combustibilului in vederea cresterii puterii calorice.

Intreaga lista de castigatori, care numara mai multi romani, puteti vedea pe site-ul oficial al Salonului. La editia 41 a Salonului au fost prezenti peste 700 de inventatori din 45 de tari ale lumii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri