Planul de vanzari ar trebui sa fie cel mai mai important lucru pentru un antreprenor, mai important chiar decat cel de afaceri, a afirmat in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, Cristian Onetiu (Onetiu.com), cofondator al Life Care, companie care distribuie prin vanzari directe produse cosmetice, de curatenie si suplimente alimentare bio.

“Am scos planul de vanzari din cel de afaceri ca sa-i dau importanta necesara si am vazut ca daca prima daca faci planul de vanzari, apoi pe cel de afaceri si ulterior pe cel de investitii, vei avea succes. Daca faci invers, ajungi la motivul pentru care esueaza afacerile. Pentru ca multi se gandesc prima data la investitie, adica au 100.000 de euro si vor sa-i investeasca in ceva, apoi fac planul de afaceri, isi iau tot felul de consultanti si abia la final, considerand ca este cel mai putin important, fac planul de vanzari. Nu functioneaza asa. Oamenii isi spun ca este imposibil sa nu vanda cu toate pregatirile pe care le-au facut. Dar e pe dos, e anormal”, explica Onetiu.

Cristian Onetiu a fondat in 2005, impreuna cu fratele sau Danut, companie Life Care, un business care comercializeaza produse bio, printre care cosmetice, alimente, suplimente alimentare, produse de curatenie, accesorii pentru casa si gradina.

Cand au fondat compania, cei doi frati isi doreau ca Life Care sa ajunga cea mai mare comunitate bio din Romania si chiar din Europa. In prezent, afacerea lor este una dintre companiile de vanzari directe cu cele mai mari ritmuri de dezvoltare din Europa de Est, cu peste 60.000 de distribuitori independenti si activitati in Romania, Ungaria, Italia si Spania.

Planul de vanzari trebuie iti ocupe 60% din timp atunci cand esti un start-up

“Ca antreprenor trebuie sa te gandesti cat de mult poti vinde cu competentele pe care le ai. Daca nu incepi cu planul de vanzari, iar acesta nu iti ocupa 60% din timpul alocat start-up-ului vei face pe dos, asa cum fac dezvoltatorii de imobiliare care vor sa aiba cea mai mare si cea mai frumoasa cladire si abia apoi cauta chiriasi. Fara sa ai un plan de vanzari in care sa iti intelegi produsul, clientii, cum poti sa cresti, cum poti sa fidelizezi clientul, cum il faci un microambasador al brandului tau, nici nu are rost sa te apuci de planul de afaceri. Planul de afaceri este bun doar atunci cand produsul tau este vandabil. Planul de vanzari trebuie sa fie mereu pe primul loc", mai spune cofondatorul Life Care, o companie cu afaceri de 10,9 milioane de euro in 2011.

Onetiu este prezentator al emisiunii "Antrenorul" care va incepe pe 5 mai, la Kanal D. Emisiunea va fi difuzata in fiecare duminica de la ora 11.30. De asemenea, antreprenorul este autor al programului de dezvoltare personala “MLA vs MBA – Master of Life Administration vs Master of Business Administration, program pe care il preda atat organizatiilor cat si personalitatilor publice care simt nevoia unei “rearanjari” personale.

Start-Up Wall-Street
este un talk-show transmis in direct, in fiecare miercuri, de la ora 12.00, pe wall-street.ro. Moderatorul si realizatorul emisiunii este Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro), redactor sef wall-street.ro. Un eveniment unic in online-ul romanesc, emisiunea iti ofera ocazia sa alegi doar povestile si sfaturile de care ai nevoie. Sa alegi ce se potriveste pentru businessul tau. Un eveniment esential pentru toti cei care aspira la antreprenoriat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri