ITNT, una dintre cele mai de succes initiative antreprenoriale din Romania in domeniul IT, anunta lansarea a doua produse IT cu caracter social dezvoltate de 12 studenti de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, in cadrul programului de training ITNT BootCamp.
ITNT BootCamp este o initiativa de responsabilitate sociala corporatista a ITNT, realizata prin intermediul Ars Tehnica si sustinuta de GOOGLE Romania, X3, How to Web, NETOPIA si mobilPay.

„Am lansat ITNT BootCamp pentru ca suntem una dintre cele mai de succes companii romanesti, pentru ca am ajuns aici exclusiv prin munca si talentul nostru si, este firesc deci, sa credem in potentialul si talentul studentilor. Si e la fel de firesc sa ne implicam in formarea generatiei urmatoare de profesionisti in IT. Mai mult decat atat, ne-am propus ca ITNT BootCamp sa fie modalitatea prin care sa-i descoperim pe cei mai promitatori dintre reprezentantii urmatoarei generatii si sa-i atragem in industrie. Ne bucuram ca am bifat aceste obiective inca de la inceput si ca, am reusit sa aducem alaturi de noi si alte nume sonore din mediul de business, dar si institutii publice locale”, declara Lucian Todea – founder & CEO al ITNT.

In cadrul ITNT BootCamp, studentii au putut alege sa dezvolte produse dorite dintre cele patru propuse de noi sau un produs propriu daca reuseau sa formeze o echipa de 4-6 oameni. In urma votului lor, s-a decis dezvoltarea a doua produse IT cu un puternic caracter social:

- un audio-ghid pentru muzee intitulat „Mooseum” cu care vizitatorii muzeelor pot accesa audioghidul in mai multe limbi, direct de pe telefonul mobil propriu.

- un client de e-mail creat special pentru persoanele cu deficit vizual intitulat „Echoes” care le permite acestora sa asculte si sa trimita foarte simplu si accesibil emailuri direct de pe telefonul mobil. Interactiunea cu aplicatia se face exclusiv pe baza de gesturi.

Aplicatiile au fost dezvoltate pentru platforma Android si vor fi facute publice in perioada imediat urmatoare pe Goole Play.

Cele doua produse vor fi puse gratuit si la dispozitia autoritatilor publice locale si nationale, dar si ONG-urilor de profil. Astfel, actorii importanti din mediul public sau social vor putea sa-si completeze lista serviciilor de calitate pe care le ofera beneficiarilor finali.

„O astfel de idee este mai mult decat necesara pentru muzee. Astfel de institutii, dar si altele care au ceva de aratat turistului si sibianului au nevoie de astfel de aplicatii pentru a atrage si a dezvalui cat mai multe din informatiile lor. Norocul este ca la Sibiu aceste institutii si managerii lor au deschiderea necesara pentru astfel de produse si pentru lumea internetului si a turistului avid de informatie”, a conchis Razvan Pop – director executiv al Directiei Judetene de Cultura Sibiu.

ITNT BootCamp este o initiativa a ITNT sub forma unui proiect de responsabilitate sociala corporatista, realizata prin intermediul asociatiei Ars Tehnica si sustinuta de GOOGLE Romania, X3, How to Web, NETOPIA si mobilPay.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri