Peter Barta, CEO al Fundatiei Post Privatizare si persoana ce sprijina activ antreprenoriatul din Romania, spune ca nu crede ca in 2013 Romania va depasi o crestere economica de 2,2%. “Lipsesc inca masuri concrete de sprijin pentru absorbtia fondurilor structurale”, considera el.

“Desi avem un plus la agricultura, imi este teama ca nu vom reusi sa valorificam acest surplus ceea ce ar putea sa afecteze in final rezultatele”, mai puncteaza el.

In ceea ce priveste antreprenoriatul, nu se vede nicio schimbare.

“Programele pe care le avem in derulare, si anume cele cu finantare publica, sunt in intarziere in ceea ce priveste implementarea. Sunt programe vechi care nu mai au nicio legatura cu realitatea si nici macar nu incurajeaza initiativa antreprenoriala. Nu este suficient sa ai o crestere economica pentru a avea o explozie in initiativa antreprenoriala, ai nevoie de masuri concrete si initiative legate de prezent nu de trecut care merg din inertie”, incheie el.

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica.

Sursa foto

Citeste aici mai multe pareri ale managerilor romani privind aceasta evolutie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri