Valoarea medie a pagubei pierderii/furtului informatiei stocate in sistemele informatice este estimata la 37.000 de euro pe dispozitiv, cu mult fata de valoarea efectiva a acestuia, estimata in medie la 1.600 de euro, potrivit unui studiu realizat in iulie anul acesta de compania de cercetare Mercury Research pentru Intel.

In medie, companiile cu peste 100 de angajati din Romania folosesc 35 de laptopuri. Peste 90% dintre companii securizeaza informatia prin parola de deblocare a sistemului de operare.

Mai putin de jumatate din companiile intervievate folosesc si alte forme de securizare. Exista un numar mic de companii (6%) care nu utilizeaza deloc sisteme de protectie a datelor.

De asemenea, managerii din companiile mijlocii si mari din Romania considera ca perioada maxima de utilizare a dispozitivelor IT (laptopuri, ultrabook-uri si desktop PC-uri) trebuie sa fie cuprinsa intre 3 si 5 ani.

Astfel, 41% dintre companii considera ca laptopurile trebuie inlocuite la un interval intre 3 si 5 ani, iar 52%, ca desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeasi perioada.

De asemenea, perioada de 3-5 ani este vazuta ca fiind ideala pentru inlocuirea dispozitivelor, astfel incat acestea sa nu reprezinte un risc de securitate pentru companie. Respectand aceasta perioada, 51% dintre companiile din Romania declara ca isi inlocuiesc laptopurile dupa 3-5 ani si 47% dintre ele - desktop PC-urile la acelasi interval. Studiul a fost realizat in iulie 2013, pe un esantion de 100 de companii cu peste 100 de angajati din Romania, care folosesc desktop PC-uri si laptopuri.

Puteti afla mai multe lucruri legate de piata de IT&C si inovatia in IT la editia a treia a evenimentului Inovatia in IT&C 2013 care va avea loc in data de 15 octombrie. Pentru a participa va puteti inscrie, gratuit, aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri