Un batran din Ialomita, pe numele sau Dumitru Roman (68 de ani), le da lectii practice de pus muraturi gospodinelor din intreaga Europa. Folosind o reteta simpla, omul a reusit sa-i cucereasca pe straini cu gogonele pe care le prepara fiecare inceput de toamna.

Germania, Elvetia sau Austria sunt doar cateva dintre tarile unde muraturile ialomiteanului au ajuns vedete.

Muraturi celebre la „Casa Tudorii“

La sfarsitul saptamanii, la baza arheologica „Orasul de Floci“ de la Giurgeni s-a desfasurat cea de-a treia editie a concusului culinar „Casa Tudorii“. Evenimentul poarta acest nume dupa cel pe care l-ar fi avut mama voievodului Mihai Viteazul, domnitorul nascut in colbul Baraganului. Unil dintre standurile participante la concurs sare repede in ochi tuturor celor care trec pe langa el. De la un capat la altul, masa este plina de borcane cu muraturi, care fac cu ochiul tuturor.

Gogosari, castraveti, conopida sau ardei sunt asezate ca la expozitie. Cel care le-a realizat se numese Dumitru Roman (68 de ani) si locuieste la cativa kilometri distanta de Giurgeni, in localitatea Bucu. Bucatar de profesie, de patru ani s-a specializat in prepararea muraturilor.

„Am invatat sa fac acest lucru de la un prieten cu care am lucrat pe vremuri in Poiana Brasov. El este foarte renumit pentru ca organizeaza tot felul de expozitii. M-a invatat si pe mine si asa am reusit sa pun si eu muraturi“ ne-a declarat gospodarul. Ceea ce putini cunosc este faptul ca muraturile lui Dumitru Roman sunt celebre in toata Europa. Omul a participat la foarte multe targuri agricole organizate in tarile europene, unde muraturile sale au fost extrem de apreciate.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri