Ghita Ciobanul (29 ani), pe numele lui adevarat Gheorghe Danuletiu, devenit cunoscut prin reclamele Vodafone, a deschis primul sau magazin de branzeturi si mezeluri la etajul 1 in Piata Progresul din Sectorul 4 din Capitala. In prima ora de la deschidere, a avut in jur de 10 clienti, care au cumparat in mare parte telemea. “Produsele traditionale de la stana”, asa cum isi promoveaza afacerea, sunt pregatite la Jina, de Ghita si familia lui.

Asa ca Ghita vinde telemea veche de oaie (25 lei/kg), telemea de vaca (17 lei/kg), branza burduf (31 lei/kg), cas ardelenesc (24 lei/kg), cas afumat (27 lei/kg), carnati semiafumati (29 lei/kg), toba (25 lei/kg), caltabos (25 lei/kg), jumari (38 lei/kg), ciolan porc (18 lei/kg), slanina (20 lei/kg), muschi file (38 lei/kg), muschi tiganesc (40 lei/kg), sorici (25 lei/kg) si oase de porc afumate (25 lei/kg), toate produse la Ghita acasa, in Jina, unde are cinci angajati.

Ghita trebuie sa se teama de concurenta!

Desi Ghita este un personaj cunoscut in intreaga tara prin reclamele Vodafone, reprezentantii altor magazine din Piata Progresul nu-l considera concurent pe Ciobanul din Jina si nu se tem ca pierd clienti. “Nu ne este frica de concurenta lui Ghita. Fiecare este cu produsele lui”, a spus o vanzatoare din magazinul de mezeluri Scuza (produse in Bucovina), unde toba costa cu 5 lei mai putin decat in magazinul lui Ghita.

Preturile branzeturilor si mezelurilor facute de Ghita sunt ceva mai mari decat cele din magazinele concurente din aceeasi piata. In plus, Ghita Ciobanul nu are casa de marcat in magazin.

La producatorul Matis, toba de porc se vinde cu 17,5 lei/kg, insa soriciul la acelasi pret de 25 lei/kg. “Putem sa va garantam ca avem mai multi clienti. Eu cred ca Ghita o sa aiba concurenta mai mare”, a spus Simona Niia, administrator magazin producator Matis. “Ghita trebuie sa se teama de concurenta”, a completat o vanzatoare a aceluiasi magazin.

Si in alt magazin, aflat la parterul pietei, preturile sunt mai mici decat in magazinul ciobanului de la Jina. Toba de porc costa 24 lei/kg, telemeaua de oaie, 20 lei/kg, iar cea de vaca, 18 lei/kg.

In magazinul din Bucuresti, aflat la etajul 1 in Piata Progresul, vand, cu schimbul, sora lui Ghita, un cumnat, doi asistenti, dar si Ghita, cand nu are grija de oi. Acesta este singurul lor magazin si nu au in plan deschiderea altuia.

Ghita a spus ca a deschis magazinul in Piata Progresul “pentru ca este o piata renovata nou, este curat, frumos. Toata lumea m-a ajutat pentru ca sunt producatorul, eu cred ca merita ca un producator sa fie ajutat”, iar despre la cati clienti se asteapta a zis ca “o sa vedem mai incolo”. La deschiderea magazinul a fost prezent si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, dar si presedintele Asociatiei Profesionale a Producatorilor de Legume si Fructe, George Robu, imbracat in Mos Craciun.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri