Ca sa faci un posibil investitor sa iti citeasca e-mailul pana la capat si sa iti mai si raspunda, ar trebui ca la inceput sa scrii o introducere interesante, apoi sa explici foarte bine de ce businessul fondat de tine va fi un succes, iar la final sa atasezi o prezentare despre afacere, scrie Radu Georgescu, fondatorul grupului Gecad si unul dintre cei mai cunoscuti investitori in IT, pe blogul personal.

“<<Daca esti interesat, iti stau la dispozitie…>>Asa se termina 90% din mailurile in care tineri antreprenori incearca sa obtina finantare de la GECAD. Gresit. Sa ne intelegem: Daca este sa fie cineva interesat, atunci cel care scrie acest email este acela. Si anume are interesul sa obtina un meeting de la mine. Asta se face asa: email politicos de introducere – doua trei paragrafe care sa imi atraga atentia, in email un “killer secret sauce” - de ce businessul respectiv va fi de succes: echipa experimentata, sau crestere dovedita deja, sau orice credeti voi ca este senzational, iar la final atasezi pitch-ul”, explica Georgescu.

El adauga ca obiectivul e-mailului ar trebui sa fie ca citirea pitch-ului, mai exact a prezentarii afacerii, de catre investitor si in final obtinerea unei intalniri.

„Daca emailul spune: <<Sunt Vasile si am o idee. Daca te intereseaza iti stau la dispozitie. Raspunsul este <<NUUUUUUU! Nu ma intereseaza!!!!>>. Si ma straduiesc sa gasesc un raspuns politicos – sau nici macar”, mai spune Radu Georgescu.

Georgescu este implicat in VentureConnect si TechAngels, doua proiecte din domeniul tehnologiei care se adreseaza antreprenorilor care cauta investitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri