Apetitul companiilor pentru vanzarile online a crescut intr-un ritm spectaculos in ultimii ani, dovada fiind si extinderea acestui segment si in domenii in care nu ne-am fi putut imagina vreodata ca ar putea fi loc de crestere.

Este si cazul retailerului Depozit-Online.ro, controlat de catre tanarul antreprenor Adrian Popa (36 de ani), care nu a resimtit criza, iar vanzarile au evoluat intr-un ritm spectaculos.

Depozit-Online.ro este in prezent cel mai mare retailer online specializat pe materiale de constructii, companie care a reusit sa isi dubleze rulajele de la un an la altul. Compania a reusit sa incheie anul 2013 cu afaceri de peste 5 milioane de euro, iar planul antreprenorului pentru urmatorii trei ani este sa duca business-ul la peste 20 de milioane de euro.

„Am demarat afacerea Depozit-Online.ro in anul 2009. Am vazut o mare oportunitate pe aceasta nisa. La acel moment nu exista niciun magazin online de materiale pentru constructii. Chiar daca la inceput a fost o nisa, ultimii ani au devenit un segment important al vanzarii de materiale de constructii in piata”, apreciaza Adrian Popa, mananger al Depozit-Online.ro.

Potrivit acestuia, magazinul Depozit-Online.ro si-a dublat vanzarile de la un an la altul in plina perioada de criza.

„Nu exista domeniu de business in prezent care sa poata oferi o asemenea rata de crestere. Evident, nu este asa de simplu, cresterea rezulta in urma unei strategii care cuprinde folosirea unei game diversificate de instrumente de marketing si vanzari. Este un business complex care isi poate pastra rata de crestere si in urmatorii ani”, declara Adrian Popa.

Planuri pentru 2014

Contactat de wall-street.ro, Adrian Popa a aratat ca pentru anul in curs tinteste o crestere a vanzarilor cu 60%, la peste 8 milioane de euro, evolutie bazata in principal pe o consolidare a pozitiei pe piata si accesul in alte doua zone cheie ale tarii: Ardealul si Moldova.

„Pentru 2014 mizam pe o crestere a business-ului la peste 8 milioane de euro. Daca in anul 2011 inregistram vanzari de un milion de euro, la finele anului trecut am incheiat cu peste 5 milioane de euro, iar in 2014 mizam pe o crestere de peste 60%”, a declarat Adrian Popa.

Pentru a sustine evolutia din acest an, directorul general Depozit-Online.ro a declarat ca are nevoie de capital de lucru.

„Suntem in discutii cu mai multe banci pentru cresterea investitiilor in vederea sustinerii dezvoltarii afacerii, dar nu excludem nici gasirea unui partener strategic din industrie sau investitor. Anul acesta incercam sa ne extindem in tara – prin puncte de lucru: unul in Ardeal si altul in Moldova . Suntem in negocieri cu parteneri printr-o posibila asociere sau printr-un parteneriat de business. Sigur, cresterile anuale ale Depozit-Online nu au trecut neobservate de producatori sau chiar de lanturi de DIY, am avut discutii in acest sens, insa cautam stabilitate mai ales pentru extindere pe orizontala la nivel national”, a precizat Adrian Popa.

Comanda medie lunara de 2.000 de lei

Din informatiile furnizate wall-street.ro, reprezentantul magazinului Depozit-Online.ro a subliniat ca cea mai mare parte a clientilor sunt persoane fizice (70%), in timp ce IMM-uri, companii mici de constructii sau constructori reprezinta 30%.

„Cei mai multi clienti sunt persoane fizice care dezvolta case in regim propriu. Comanda medie lunara se ridica la 1.800 / 2.000 de lei”, a aratat Popa.

Ce vinde Depozit-Online.ro

Cele mai importante game de produse sunt: materialele grele (fier, caramida, bca, ciment, tencuieli), finisajele (adezivi, polistiren, vopseluri, gipscarton, profile, vata minerala), instalatiile, acoperisurile, sculele si uneltele.

Depozit-Online vinde in toata tara, dar cele mai mari cifre vin din Bucuresti, Ilfov, iar pe locurile urmatoare se afla judetele limitrofe Ilfovului si zona de Sud a Moldovei, Oltenia si Dobrogea.

Investitiile in Depozit-Online sunt constante, inca de la demararea afacerii fiind investiti aproximativ 1,5 milioane euro.

Acum avem un parc auto propriu de 15 camioane si autoutilitare cu care livram marfa, stoc permanent pentru peste 3.500 de repere, de minim 0,5 milioane euro, iar consumatorul are la dispozitie un call center de 10 consultanti pentru orice informatie de care are nevoie”, declara Adrian Popa.

Pentru Depozit-Online.ro, cu sediul in Chiajna, unde dispune de o suprafata de depozitare de 3.000 mp, lucreaza aproximativ 40 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri