Antreprenorii sunt ocupati aproape la nivel cronic, nu au timp sa isi vada (toti) prietenii, familia si in mod clar nu prea mai au timp de hobby-uri. Cu toate ca a te axa pe business-ul tau poate parea tentant si totodata placut, activitatile “extracurriculare” au beneficii importante pentru construirea afacerii tale.

Un studiu realizat anul trecut a relevat faptul ca antreprenorii care au hobby-uri precum muzica, tamplarie, pictura sau chiar magie au castigat mai multe patente si au inceput mai multe business-uri decat cei care s-au axat exclusiv pe afaceri. Acelasi studiu arata ca proprietarii de business-uri isi considera hobby-urile o resursa foarte importanta prin care pot rezolva probleme, in timp ce 58% dintre ei au spus ca o incarcatura creativa ii ajuta “in mod clar” in cariera.

Oamenii incep sa realizeze din ce in ce mai mult ca activitatile creative pun creierele in functiune. Ca societate insa, inca punem prea mult pret pe orele suplimentare de munca, in loc sa ne axam si pe relaxare si expresivitate, scrie Entrepreneur.com.

Foarte multi oameni de succes au activitati separate de business. Bill Gates, de exemplu, este pasionat de virologie sau oceanografie. Einstein canta la vioara. Gauguin, pictorul francez, a pus bazele propriei reviste politice pe vremea cand traia in Tahiti. Inainte de a incepe Apple, Steve Jobs a luat lectii de caligrafie. Toti acestia, si multi alti oameni de succes, exploreaza pasiuni mai departe de business-ul lor.

Deci gandeste “in afara cutiei” in fiecare zi, invata si altceva in afara de afacerea ta, extinde-ti cunostintele in timp ce te si relaxezi. Chiar si daca crezi ca nu ai timp, incearca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri