Ministerul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism vrea sa-i faca pe tinerii romani antreprenori. Pentru ei, statul a lansat programul Romania HUB - Romania, tara tinerilor intreprinzatori prin care intreprinzatorii, dar si elevii, studentii si cei care doresc sa-si deschida un business, primesc asistenta, pregatire antreprenoriala, mentorat si consultari public-privat.

"Romania, in ceea ce priveste competitivitatea, nu sta foarte bine, dar prin acest program putem contribui la cresterea competitivitatii. Pentru cei care au firme acest program este util pentru ca vor afla informatii despre programele de finantare, despre reglementarile legislative. Obiectivul este de pozitiona Romania ca natiune favorabila start-up-urilor. Cred ca una dintre problemele Romaniei este lipsa de initiativa antreprenoriala. Avem nevoie de o crestere a numarul de firme", a declarat ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, la lansarea programului.

Totodata, Florin Jianu vrea ca directorii din departamentul pe care il conduce sa-si petreaca o zi pe luna in cadrul unei firme mici si mijlocii pentru a identifica problemele cu care se confrunta acestea.

"Vreau sa implementez un program drag mie, «Antreprenor pentru o zi», prin care vom lua sefii directiilor din cadrul Ministerului nostru si ii vom trimite sa-si petreaca o zi pe luna intr-o firma mica si mijlocie. Vom propune ziua de 25 a fiecarei luni pentru aceasta actiune. Initiativa are ca scop sa-i aducem pe directorii nostri mai aproape de realitate. Speram ca odata intorsi in minister, actiunile si deciziile acestora vor fi mai aproape de nevoile intreprinzatorilor", a mai spus Florin Jianu.

Prin programul de antreprenoriat vor fi incheiate parteneriate cu organizatii guvernamentale si neguvernamentale in baza carora se va oferi consiliere celor interesati. Romania HUB este structurat pe patru piloni: dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ("Primul meu curs de antreprenoriat", "Vreau sa fiu antreprenor", "Start-up&Day"), eficientizarea cooperarii si comunicarii intre mediul stiintific si cel de afaceri ("Networking Day", "Promovarea rezultatelor cercetarii in mediul de afaceri"), promovarea finantarii prin IMM ("Surse de finantare pentru IMM", "Programe de creditare pentru IMM") si parteneriatul public-privat pentru IMM si noi locuri de munca ("Statul fata in fata cu intreprinderile", "Un somer in minus, un loc de munca in plus", "Antreprenor pentru o zi", "Mai aproape de tineri").

Activitatile vor avea loc atat in Bucuresti, cat si in cadrul celor opt sedii Romania HUB din tara, timp de 12 luni, iar atelierele vor fi sustinute de angajatii ministerului pentru IMM-uri si ale institutiilor partenere. Programul a fost lansat si se desfasoara fara sa fie finantat de la bugetul de stat sau din alta sursa. Calendarul programului va fi afisat pe www.imm.gov.ro.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri