Doi antreprenori romani, pasionati de remodelare corporala si fitness, au lansat programul Limitless, prin care romanii se pot antrena, in prezenta instructorilor, atat la nivel antrenament fizic cat si nutritional si motivational. Dupa o investitie initiala de 40.000 de euro, locurile sunt ocupate 100% luna de luna.

Programul de remodelare corporala Limitless are doi fondatori care activeaza si ca angajati in cadrul companiei. Primul – Valentin Vasile care a fost si creatorul ideii detine o expertiza de peste 15 ani in domeniul remodelarii corporale si Andra Munteanu – care a dezvoltat inca de la inceputurile proiectului modelul de business.

Valentin Vasile este unul din cei mai prestigiosi specialisti in remodelare corporala din tara. Prin crearea programului Limitless la finalul anului 2011 Valentin este un pionier al industriei, fiind prima persoana care a initiat crearea unui program de remodelare corporala care sa abordeze sinergic atat componenta de antrenament, cat si pe cea de nutritie si motivatie. “Pana la acel moment consumatorul roman putea avea acces la toate aceste componente doar daca le aborda separat, lucru care scadea eficienta procesului de remodelare corporala si incetinea atingerea obiectivelor chiar si cu 50%”, spune Valentin.
Valentin este de asemeni autorul bestseller-ului “Stil de viata, nu dieta!” tiparit pana in prezent in aproape 7000 de exemplare.

Cel de-al doilea fondator al companiei – Andra Munteanu – are un background de mai bine de 8 ani in societatea civila, in care a activat la inceput ca voluntar iar ulterior ca membru al mai multor echipe si chiar initiatorul a multiple proiecte. Formarea sa profesionala este in domeniul relatiilor publice, iar prima sa initiativa de antreprenoriat care a generat venituri a avut-o la varsta de 18 ani.

Provocari ale proiectului

Principala provocare a proiectului este educarea publicului tinta si punerea pe picioare a intregului business fara a detine suma necesara investitiei si fara a vinde actiuni catre potentiali finantatori.

Educarea publicului tinta are ca sursa faptul ca industria de fitness din Romania, chiar daca este inca intr-un stadiu incipient de dezvoltare, ofera deja coplesitor de multe solutii la necesitatea remodelarii corporale, dintre care o mare parte din aceste servicii/produse sunt lacunare si pe termen mediu si lung pot pune in pericol sanatatea persoanei care apeleaza la acestea.

“Un exemplu in acest sens sunt dietele restrictive si promotorii acestora, o mare parte din tratamentele corporale care promit slabirea (ex. electrostimularea), clasele de aerobic suprasaturate cu prea multi participanti pe care instructorul nu ii poate supraveghea si atunci riscul accidentarilor creste exponential”, sustine Valentin Vasile.

“In prima faza au fost necesare mai multe initiative de educare a publicului despre cum ar trebui sa se desfasoare in mod sanatos un proces de slabire/ definire/ cresterea calitatii musculare, despre faptul ca alimentatia si antrenamentul au un efect sinergic si ca pentru rezultate maxime nu pot fi gandite altfel decat impreuna si nu separate, despre faptul ca pe termen mediu si lung e vital ca biomecanica miscarilor de fitness sa fie executata corect, precum si despre faptul ca ‘efectul yo-yo’ este o inventie a departamentelor de marketing din industriile de wellness/ beauty si chiar a industriei alimentelor dietetice sau ‘low-fat’”, contiua el.

In realitate, efectul yo-yo nu exista. Exista doar recapatarea greutatii initiale care este o consecinta fireasca atunci cand persoana in cauza se reintoarce la obiceiurile sale culinare care ii adusesera si in prima faza acel surplus de grasime corporala. “Unul din obiectivele programului Limitless este ca pe langa faptul ca toti membrii comunitatii trebuie sa isi atinga obiectivele pe care si le-au setat, atunci cand ies din program acestia vor avea cunostintele de baza de nutritie si de antrenament necesare astfel incat sa isi mentina rezultatele pe termen lung”.

Cea de-a doua provocare a tinut de faptul ca fondatorii nu au detinut investitia initiala (aproximativ 40.000 de euro). Totusi, acest lucru s-a dovedit a fi o oportunitate in momentul in care cei doi impreuna cu echipa lor au decis sa initieze o actiune de crowdfunding in comunitatea de clienti pe care o formasera anterior. Daca actiunea de crowdfunding urma sa aiba success, nu numai ca vor fi avut capitalul necesar pentru a deschide un studio privat dedicat programului, dar acest lucru ar fi insemnat si o validare a produsului de catre publicul tinta. In decembrie 2013 actiunea de crowdfunding s-a incheiat cu succes, iar ianuarie 2014 a fost prima luna de functionare a studio-ului.

Are succes programul?

Lunar, programul Limitless pleaca cu locurile 100% ocupate, iar o mare parte din locurile fiecarei editii sunt ocupate chiar si cu 1-2 luni inainte de start. In acest moment capacitatea programului este de 165 persoane per luna la studio-ul privat dedicate membrilor comunitatii.

“Numarul mic de locuri disponibile este strans conectat la filozofia companiei. Preferam sa rulam un numar mic de clienti, dar dintre acestia 85% sau chiar mai mult sa isi atinga obiectivele. Aceasta filozofie este cumva opusa principiilor pe care este structurata aproape intreaga industrie de fitness din Romania, in care majoritatea modelelor de business se bazeaza pe marja de clienti care vor plati abonamentul dar care nu vor frecventa decat o data sau de doua ori pe an sala respectiva. “Intr-un program clasic de remodelare corporala rata de reusita nu depaseste 30-35%, in timp ce performantele programului Limitless se ridica chiar si la peste 90% rata de success in atingerea obiectivelor clientilor”.

Media de varsta a clientilor este de 28-30 de ani, dintre care majoritatea au pozitii de middle management in multinationale, sunt liber profesionisti sau antreprenori. Majoritatea sunt persoane care muncesc in medie 10 ore pe zi si care au venituri medii, dar pentru care cresterea calitatii vietii lor si imbunatatirea imaginii propriului corp sunt prioritare. “Majoritatea persoanelor cu care lucram nu au avut inainte de intrarea in program un trecut sportiv solid, ba dimpotriva – cei mai multi vin la noi dupa ce cativa ani au avut un stil de viata sedentar, care si-a pus amprenta atat asupra formei lor fizice dar si asupra sanatatii lor, iar ei au ajuns in punctual in care constientizeaza aceste consecinte si vor sa isi corecteze stilul de viata”.

Unde?

Initial, proiectul a fost lansat ca o initiativa de intraprenoriat in reteaua WorldClass – etapa in care n-au fost necesare investitii din partea fondatorilor. Ulterior, cand programul a fost externalizat si cand a fost construit studio-ul privat dedicat membrilor comunitatii, a fost necesara o investitie de aproximativ 40.000 de euro.

In prezent, in Bucuresti, programul functioneaza la Studio Limitless, unde sunt disponibile 165 locuri lunar, cu exceptia lunilor de vara cand disponibilitatea locurilor este mai mica cu 20%. In plus programul are deja filiale in Constanta si Bacau.

“In viitorul apropiat strategia de extindere a programului se bazeaza pe initierea unei serii de parteneriate cu sali afiliate din Bucuresti si din tara in care va fi implementat programul. Obiectivele companiei sunt ca pana la finalul acestui an sa deschidem colaborari cu 5-6 sali afiliate in Bucuresti si alte 3-4 sali afiliate in tara, urmand ca pana la finalul lui 2015 numarul de sali afiliate din Bucuresti sa se ridice la aproximativ 15-20 iar in tara sa fie active aproximativ 8-10 filiale. Investitia necesara acestei extinderi va fi facuta aproape in intregime de catre compania detinatoare a brandului Limitless din venituri avute pana in acest moment al activitatii.

Pentru anul in curs antreprenorii estimeaza o cifra de afaceri de circa 350.000 de euro, de circa patru ori mai mult fata de anul anterior. 2013 a fost de altfel si anul in care programul a devenit independent, “desprinzandu-se” de WorldClass. Pentru 2015, antreprenorii se asteapta la dublarea cifrei de afaceri.

Pretul pentru participarea la o editie, o luna, este de 165 de euro si urca in functie de numarul lor, pana la 774 euro pentru sase editii/luni de antrenamente.

Cum ti se pare acest program si succesul inregistrat de ei? Ai participa(t)? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri