Cei mai multi antreprenori care sunt in cautarea unui partener financiar care sa ii sprijine cu o investitie de pana la 500.000 de euro pentru dezvoltarea afacerii lor au deja un business functional si vor sa il extinda pe plan national/international.

Aproximativ 100 de inscieri sunt afaceri din zona tech/IT/online iar restul sunt din domenii precum agribusiness, productie, servicii, green business, inventica sau fashion. In total s-au inregistrat 392 de inscrieri in Start&Grow 2014.

In ultimele cinci saptamani, fiecare inscriere in program a fost analizata/jurizata, pentru a se stabili lista antreprenorilor care merg in etapa urmatoare (evenimentele/intalnirile de business) iar saptamana trecuta, in parteneriat cu Hotel Intercontinental Bucuresti, a avut loc un prim eveniment de business sharing/networking dedicat antreprenorilor din tech/IT/online care au trecut in etapa a doua a Start&Grow 2014.

Proiectele din tehnologie inscrise in program se adreseaza atat segmentului B2B, cat si celui B2C, aproximativ 40% targetand piata internationala sau regionala, nu doar Romania. In peste jumatate din proiectele din tehnologie care tintesc extinderea in afara tarii, cel putin unul din antreprenorii din echipa are deja experienta/conexiuni in tarile in care se doreste dezvoltarea afacerii.

“Cu antreprenorii care au intrat in etapa a doua a Start&Grow 2014 continuam discutia despre business-ul lor, de data aceasta pe baza unor intrebari stabilite impreuna cu investitorii, atunci cand s-a realizat selectia proiectelor care merg mai departe in program. In urmatoarele saptamani centralizam noile informatii despre proiectele ajunse in etapa a doua si facem o noua analiza/jurizare, pe baza informatiilor suplimentare obtinute. Apoi, se va realiza shortlist-ul final: antreprenorii care incep discutiile pentru obtinerea finantarii”, conform oficialilor Start&Grow.

Pe langa posibilitatea de a primi finantare, cei selectati pe shortlist vor beneficia gratuit de mentoring si know-how de business in legatura cu diferite aspecte ale afacerii lor. Start&Grow 2014 este un program lansat de startups.ro pentru a sustine dezvoltarea unor afaceri promitatoare, ajutandu-i pe antreprenori sa intre in legatura cu investitori si sa obtina pana la 500.000 de euro pentru a-si duce afacerea la urmatorul nivel.

Programul se adreseaza in special afacerilor din urmatoarele domenii: Tehnologie, Agribusiness, Productie, Servicii, Green Business, Inventica, Fashion.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri