Bugetul anual pentru Orange Educational Program pentru Politehnica Bucuresti este in jur de 45.000 de euro, la aceasta suma se adauga si investitiile punctuale pe care operatorul telecom le face in echipamente, centrul de training sau alte elemente logistice, conform oficialilor companiei, pentru wall-street.ro.

„Totodata, investitia Orange in programele pentru studenti nu presupune strict o suma de bani, ci si resurse umane si servicii pe care le alocam ce pot fi greu cuantificate. Ceea ce ne dorim prin aceste investitii este sa oferim un suport real studentilor in construirea unei cariere prin oamenii pe care ii implicam, tehnologiile pe care le punem la dispozitia lor si multe altele”, a spus Cristian Patachia, development & innovation manager la Orange Romania.

Stagiul de practica din Orange Educational Program se adreseaza tuturor celor 30 de studenti inscrisi intr-un an in program. Astfel, studentii au ocazia de a petrece 3 luni în cadrul Departamentului Tehnic al Orange, unde pot sa invete totul despre tehnologiile si procesele operatorului. De asemenea, prin stagiul de practica studentii au sansa de a vedea ce presupune cultura organizationala Orange si de a experimenta munca in echipa.

Pana in 2013, Orange Romania a acordat 130 de burse prin parteneriatul dezvoltat în colaborare cu ETTI, avand o valoare totala de peste 263.000 de euro.

„In functie de nevoile de personal pe care le avem in momentul respectiv, le oferim practicantilor sansa de a ramane sa lucreze alaturi de noi. Chiar daca nu se ivesc oportunitati la finalul stagiului de practica, noi tinem legatura cu ei si ii contactam ulterior. Totodata, acestia se pot angaja si la partenerii nostri care au decis sa ne fie alaturi in program; Huawei, ZTE si altii”, mai spune Patachia.

Colaborarea cu Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI) este un parteneriat de lunga durata in care operatorul a inceput sa investeasca inca de acum 15 ani. Din 2011, programul a fost extins printr-un parteneriat cu Universitatea din Pitesti, prin care studentii acestei institutii au participat la cursurile din cadrul Orange Educational Program.

Orange Educational Program este structurat in mai multe etape, care se desfasoara pe parcursul unui an. „In editia 2012-2013 a programului, am avut un numar de 31 studenti care s-au inscris pentru a participa in program, dintre care au absolvit 31. Anul acesta, din cei 29 de studenti inscrisi, 26 de studenti au primit diploma de absolvire. Stim cat de important este pentru studenti sa isi dezvolte aptitudinile care ii vor ajuta mai tarziu sa se orienteze in cariera si noi vrem sa acordam sansa unui numar cat mai mare sa participe la modulele sustinute de catre specialistii Orange, alaturi de parteneri din industria IT&C”.

In anii urmatori, compania va urma sa extinda posibilitatea de participare in cadrul Orange Educational Program si catre studentii inscrisi la master si la doctorat in cadrul Facultatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri