Nu sunt(em) neaparat fani ai citatelor inspirationale atribuite lui Octavian Paler sau Mark Twain, dar unele dintre ele, recente, sunt cu adevarat amuzante si, mai ales, pot avea conotatii de business si de leadership. In slide-urile urmatoare, vezi sapte citate amuzante dar din care poti trage si invataminte.

Steve Martin

“O zi fara soara este ca, stii tu, noaptea”.

A scoate in fata ceea ce este evident poate fi dureros daca esti pe partea celui care primeste. Cu toate acestea, daca sapam in adancul Capitanului Evident descoperim ca exista diferente intre ceea ce se asteapta oamenii sa stie si ceea ce cunosc cu adevarat. Cu alte cuvinte, exista o prapastie intre impartasirea cunostintelor. Solutia – impartaseste ceea ce stii cu altii, astfel incat sa te asiguri ca va plasati pe un acelasi curs al gandirii. A te ocupa de acest lucru iti va face mai mult timp liber deoarece oamenii vor incepe sa faca lucruri inainte de a li se spune.

Mitch Hedberg

“Plantele mele false au murit deoarece nu am mimat ca le-am udat”.

A fi autentic inseamna a adera la propriile valori si crezuri si este un lucru crucial in leadership – dar nu reprezinta insusi conceptul de leadership. Este usor sa propovaduiesti autenticitatea, atunci cand esti orice dar nu si autentic. Liderii autentici isi schimba comportamentul in functie de nevoile celor care il urmaresc, pastrandu-si totodata neschimbata personalitatea.

Jim Carrey

“In spatele oricarui barbat important se afla o femeie ce-si da ochii peste cap”

Aroganta nu este ceva bun. De fapt, un ego prea umflat este probabil cea mai rapida modalitate de a enerva oamenii si de a inlatura potentialii parteneri. Liderii cei mai eficienti sunt cei care invata sa fie deschisi la feedback, sa accepte alte idei bune de la oameni care poate au mai multa experienta.

Isaac Asimov

“Acei oameni care cred ca stiu totul sunt agasanti pentru restul care chiar stiu totul”.

A-ti cunoaste limitele este extrem de important pentru procesul eficient de conducere. Increderea in exces se poate transforma in placiditate si se poate transforma chiar in aroganta. Liderii puternici stiu cand “sa schimbe ritmul” si sa apeleze si la experti.

Elbert Hubbard

“Nu lua viata prea in serios. Nu vei scapa niciodata cu viata din ea!”

Atunci cand stresul se acumuleaza si simti ca cedezi, aminteste-ti un singur lucru: se poate mult mai rau. A-ti pastra simtul umorului este foarte important, din cel putin doua motive. In primul rand transmiti un mesaj pozitiv oamenilor din jurul tau care pot observa ca nu te lasi usor doborat(a). In al doilea rand, atunci cand esti in cautare de umor, creezi ancore emotionale acelor situatii dificile. Automat, creierul iti transmite stimuli pozitivi. Incet-incet, creierul va incepe sa asocieze situatiile stresante cu ceva pozitiv, optimist.

Margaret Mead

“Aminteste-ti intotdeauna ca esti absolut unic. La fel ca toti ceilalti”.

La finalul zilei, aminteste-ti un singur lucru: nu esti niciodata prea bun pentru a fi aruncat(a) la gunoi. Axeaza-te pe ce este important si gandeste-te cat de important este sa castigi. Umorul ajuta in a mentine lucrurile proaspete si sa iti reincarce bateriile.

Sursa foto: Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri