Parintii ar trebui sa poata imparti pana la 42 de saptamani de concediu de crestere al copiilor in mod egal intre barbati si femei pentru a creste procentul de implicare al mamelor in antreprenoriat. Aceasta este una dintre propunerile autoritatilor irlandeze, scrie The Irish Times.

Un numar ridicat de femei antreprenor sunt fortate sa aleaga intre a conduce o afacere si a avea o familie in conditiile actualului sistem. In schimb, redefinirea concediului de maternitate in “concediu parental”, prin care ambii parteneri isi asuma responsabilitatea cresterii copiilor, ar putea contribui la incurajarea numarului de femei antreprenor.

“Ar trebui sa ne uitam la Marea Britanie ca un bun exemplu in privinta masurilor legislative luate pentru sustinerea antreprenorilor, inclusiv multiplele reduceri de taxe pentru a incuraja oamenii sa creeze si sa investeasca in companii IT”, sustine asociatia Startup Irlanda.

In Romania, incepand de la 1 martie 2012, din totalitatea concediului de crestere si ingrijire a copilului pana la doi ani, cel putin o luna ii revine celuilalt partener.

Sursa foto: Copil, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri