1. Sa stii cand sa te opresti din a face economii

1. Sa stii cand sa te opresti din a face economii

La inceput este amuzant si distractiv sa le faci pe toate, dar vine un moment cand dormitul sub birou devine neproductiv. Alege serviciile unui outsourcing de incredere pe care il delegi ca sa poti dormi mai bine. Cand investesti intr-un produs de calitate sau intr-un serviciu de calitate, vei vedea rezultate pe masura. Gandeste-te bine unde vrei sa iti petreci timpul.

Sursa foto: Shutterstock/Mana consultata de stetoscop

2. Nu incepe de unul singur

2. Nu incepe de unul singur

Ia un co-fondator, un prieten care gandeste la fel ca tine, sau un grup de antreprenori cu care te intalnesti in mod regulat. Este aproape imposibil sa iti mentii concentrarea si o viziune clara dupa foarte multe nopti petrecute pana tarziu la birou. Vei avea nevoie de cineva care sa iti dea un feedback la ideile pe care le ai, cineva care sa iti dea o noua perspectiva si cineva care sa te ajute cand simti ca ai ajuns la capatul drumului.

Sursa foto: Shutterstock/Colegi de munca

3. Nu lasa asteptarile sa te doboare

3. Nu lasa asteptarile sa te doboare

Lasa oamenii sa stie ce nevoi ai si ce asteptari pot avea ei de la tine. Sotia ta, familia ta, mentorul tau, toata lumea asteapta ceva de la tine. Asigura-te ca poti indeplini acele asteptari in functie de disponibilitatile tale. Exista pareri foarte bine fondate conform carora femeile ar trebui sa aiba grija si de munca si de viata personala. Ai grija sa construiesti propriul fir narativ al afacerii tale si pune-l pe repeat, respectiv asteptarile sa fie setate si indeplinite.

Sursa foto: Shutterstock/ Intalnire de afaceri intre femei

4. Nu te baza pe faptul ca echipa ta intelege perfect

4. Nu te baza pe faptul ca echipa ta intelege perfect

Ca un fondator, tu trebuie sa fii majoreta, tipul de la HR, omul rau, uneori chiar si omul de serviciu. Avand o echipa talentata si care intelege cum stau lucrurile te va ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele si va face ca afacerea sa fie mereu in miscare. Ai grija ca mereu iti joci rolul in a-i ajuta sa inteleaga. Este important sa le transmiti pasiunea ta pentru ceea ce faci. Acest lucru va face ca indiferent daca sunteti sau nu la birou, ei se vor comporta intr-o maniera profesionista.

Sursa foto: Shutterstock/ Lider

5. Nu preconiza

5. Nu preconiza

De fiecare data cand te gandesti la ipoteza “de azi in sase luni”, te inseli amarnic. Companiile nu se nasc peste noapte. Dureaza luni, chiar si ani ca sa te ridici. Cand te gandesti ca s-au terminat noptile lungi, va interveni altceva care te va tine peste program. Acest lucru se aplica si in cazul banilor. Vei ajunge sa stai pe o mina antreprenoriala. Cand recunosti ca o idee nu mai functioneaza, trebuie sa gasesti o metoda sa iti revii. Vei face greseli, foarte multe, dar trebuie sa gasesti o maniera ca ele sa lucreze pentru tine. Atunci fa-ti o lista de greseli de incepator.

Sursa foto: Shutterstock/ Femeie de afaceri