Firmele mici si mijlocii din domeniul productiei ar putea beneficia de o schema de minimis de maxim 100.000 de euro, printr-un program pe care Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism vrea sa-l implementeze in perioada 2015-2017, cu un buget de 250 milioane de euro.

"Acest program (Programul multianual pentru micro industrializare) este o propunere si se transpune prin implementarea unei scheme de minimis pentru sustinerea investitiilor in sectoarele economice productive, respectiv productia alimentara, productia de mobila, imbracaminte si incaltaminte, productia de sticla si materiale de constructie, fabricarea de constructii metalice, industria auto, fabricarea de echipamente, inclusiv IT si realizare soft etc., in vederea cresterii volumului de activitate si a competivitatii IMM-urilor din aceste sectoare", se arata intr-un comunicat al Departamentului, scrie Mediafax.

Cu ajutorul acestei scheme de minimis se are in vedere sustinerea unui numar aproximativ de 830 de firme mici si mijlocii pe an printr-o subventie de maximum 100.000 euro si totodata crearea unui numar de aproximativ 2.500 noi locuri de munca anual, in urma investitiilor efectuate de companiile beneficiare ale schemei. Bugetul alocat programului este de 250 de milioane de euro pentru perioada 2015-2017.

Propunerea de program a fost transmisa Comisiei Europene, ca raspuns la solicitarea forului european pentru planul de investitii european (planul de investitii Juncker). Planul de investitii al presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker isi propune sa combine resursele de care dispune UE si schimbarile reglementarilor pentru a incuraja investitiile private.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat la finele lunii noiembrie crearea unui fond in valoare de 315 miliarde de euro, destinat sprijinirii investitiilor in Uniunea Europeana. Resursele financiare necesare pentru programul lui Juncker vor fi mobilizate din bugetul european deja existent si de Banca Europeana pentru Investitii, care va contribui cu 21 de miliarde de euro ca garantii..

Fondul in valoare de 21 de miliarde de euro care va fi administrat de BEI este destinat acoperirii riscurilor presupuse de initierea unor proiecte impreuna cu investitorii privati si este prognozat sa aiba un impact de 15 ori mai mare decat valoarea sa initiala in urmatorii trei ani.

Sursa foto: Lei/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri