Cand alti tineri abia intra in campul muncii, la doar 24 de ani, Anca Meliu, deja a renuntat la statutul de angajat. Tanara, care a lucrat intr-o agentie de PR, a intrat in afaceri cu... joaca. Asa a creat Time Escape, un joc organizat in camere speciale, in care participantii "calatoresc in timp" si se vor "intoarce" daca gasesc solutia potrivita.

"Valoarea investitiei s-a ridicat la aproximativ 10.000 de euro. Banii au provenit atat din economiile noastre personale, cat si din imprumuturi luate de la rude si persoane apropiate - fiind la prima initiativa antreprenoriala, am ales sa nu accesam surse de finantare bancare", ne-a povestit Anca Meliu (foto stanga), care estimeaza sa recupereze investitia in cel mult un an.

Cea mai mare parte a investitiei a mers in renovarea si in decorul locatiei pentru a ilustra cat mai bine ideea de calatorie in timp cu nuante steampunk. Asa ca cine va merge la in camerele Idele lui Martie si Castelul din Time Escape, va calatori in timp in Roma antica si in castelul lui Dracula.

Cand s-a gandit prima oara sa intre in afaceri

Ideea de a porni un business propriu a "incoltit", asa cum spune chiar Anca, inca de cand a absolvit facultatea. Tanara, originara din Constanta, a studiat comunicare si PR la Universitatea din Southampton, din Marea Britanie. A lucrat in Marea Britanie la mai multe proiecte in comunicare, inclusiv in Londra, la o agentie de relatii publice. Apoi s-a intors in Romania pentru a-si continua cariera in PR si a-si incerca norocul in afaceri.

A intrat in joaca afacerilor alaturi de sotul ei si o prietena, cu care pus bazele business-ului Time Escape, sub forma de SRD-L, insa fara finantarea acordata de stat. "Fiind la prima initiativa antreprenoriala, am ales sa infiintam un SRL-D. Am reusit sa ducem procedurile la bun sfarsit singuri, fara a apela la firme de specialitate, cu ajutorul informatiilor gasite pe internet. Birocratia poate parea inspaimantatoare la prima vedere, insa daca ai rabdare si ceva timp liber, iti dai seama ca lucrurile nu sunt chiar atat de complicate. Intregul proces a durat putin peste trei luni de munca, de la depunerea primelor acte pana in prezent", mai spune Anca Meliu.

Intre timp, sotul ei a pregatit si construit dispozitivele automatizate din camere, niste prieteni artisti s-au ocupat de grafica si site-ul Time Escape si cativa designeri de elemente de decor, lampi personalizate, mobilier si palarii de calator steampunk pentru jucatorii Time Escape.

Cum se joaca Time Escape

Cunoscute drept room escape games, jocurile de evadare au devenit tot mai populare in Romania, dupa modelul celor din Asia si Europa de Vest, unde jocurile pe calculator au trecut cu ani in urma si in viata reala. Acest tip de jocuri solicita implicarea in echipa a mai multor participanti, in ideea de recreere si "evadare", daca vreti, din fata calculatoarelor.

Conceptul Time Escape presupune o calatorie cu Masina Timpului, in care echipa de jucatorii calatoreste in timp si trebuie sa gaseasca solutia in 60 de minute pentru a se intoarce in zilele noastre. Tot jucatorii pot schimba si istoria in timpul jocului, desfasurat in doua camere.

  • In camera Idele lui Martie, unde Masina Timpului ii duce cu o ora inainte ca Cezar sa fie asasinat, calatorii trebuie sa gaseasca mecanismul si solutia de evadare pentru a-l avertiza.
  • In Castelul, eforturile calatorilor in timp, ajunsi in 1897 in camera contelui Dracula, sunt concentrate pe a evada inainte ca acesta sa se trezeasca.

Pentru a se juca in una dintre camere, participantii platesc 45 lei/persoana pentru cel mult 4 membri si 30 lei pentru studenti sau 200 lei/camera pentru o echipa de 5 jucatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri