Crezi ca este greu sa pui bazele unei afaceri? Nu te inseli. Dar oricat de complicat ar fi exista cateva lucruri pe care daca le iei in considerare vei trece mai usor peste obstacole.

Lansarea unei afaceri iti poate da mari batai de cap insa roadele muncii tale compenseaza acest fapt; numai cand risti investind toate resursele tale poti avea parte de rezultate de bune. Inainte de a face acest pas, trebuie sa te documentezi bine in privinta modului in care vei incepe propria afacere; cu cat stii mai multe despre acesta cu atat mai mult vei avea puterea de a-ti pune in practica ideile.

Cu cat actionezi mai repede cu atat mai bine

Evident ca este mai usor sa te gandesti la ceea ce ar trebui sa faci decat sa actionezi intrucat efortul mare pe care trebuie sa il depui te poate speria la inceput. Asta se poate intampla in special daca ti-ai facut un obicei din a procrastina dar si daca ti-e teama ca din moment ce incepi munca nu vei obtine rezultatele pe care ti le-ai imaginat.

Rezultatele obtinute nu trebuie sa fie perfecte pentru ca afacerea ta sa aiba succes asa ca in loc sa amani momentul, ia-ti viata in propriile maini si apuca-te de treaba. Nu trebuie sa incepi din start cu sarcini complicate dar oricat de mic ar fi pasul pe care il faci acesta trebuie sa te ajute sa progresezi.

Nu trebuie sa renunti la pasiunea ta

Esti la inceput de drum si simti ca pasiunea ta pentru domeniul respectiv te va insoti si in zilele in care vei munci din greu pentru a-ti materializa gandurile. Cu toate acestea, potrivit Entrepreneur.com, este posibil ca pe masura ce se scurge timpul, pasiunea ta sa nu mai fie la fel de intensa.

Gandeste-te in primul rand la motivul pentru care ai vrut sa lansezi o afacere si asigura-te ca “esti pasionat de rezolvarea unei anumite probleme nu de o solutie”. Astfel in momentul in care ceea ce faci nu functioneaza poti gasi o alta rezolvare fara sa insisti prea mult asupra solutiei care nu a avut succes.

Ia in considerare posibilele obstacole

Anumite lucruri nu pot fi controlate dar asta nu inseamna ca nu poti incerca sa anticipezi ceea ce va urma si sa gasesti o rezolvare. Este important sa stabilesti din timp ce poti face pentru a putea preveni un viitor esec. Pregateste-te pentru un drum lung plin de impedimente.

Daca insa te confrunti cu niste provocari prea mari, cere ajutorul celorlalti; nu le poti face pe toate de unul singur. Te poti consulta cu alti antreprenori pentru a primi sfaturi bune; povestea lor de succes te poate inspira sa iei deciziile corecte.

Nu ai nicio sansa fara un plan de business

Dupa ce ai stabilit motivele pentru care aceasta afacere este in concordanta cu telurile tale dar si cu felul tau de a fi, este timpul sa concepi un plan de afaceri. Pentru a face acest lucru trebuie sa strangi cat mai multe informatii despre industria ta.

Care este profilul clientilor tai? Care sunt punctele tari si slabiciunile concurentilor tai? Produsul sau serviciul tau este diferit de ceea ce se gaseste pe piata? Si cat esti dispus sa investesti? Lista cu intrebari este mult mai lunga intrucat trebuie sa iei in considerare toate aspectele posibile.

Angajeaza persoanele potrivite

Cum tu nu poti face totul ai nevoie de oameni de incredere a caror munca sa contribuie cu adevarat la dezvoltarea viitoarei tale companii. Alaturi de angajatii potriviti poti ajunge departe; acorda mai mult timp procesului de angajare astfel incat sa gasesti persoanele care adora sa se ocupe de ceea ce pe tine nu te pasioneaza atat de mult.

Daca esti tentat sa incepi un parteneriat cu prietenii tai, ai grija ca acestia sa aiba abilitatile necesare; trebuie sa fii obiectiv cand iei o astfel de decizie oricat de mult inseamna prietenia voastra pentru tine. Ca orice relatie care dureaza, pentru ca legatura cu partenerii tai sa fie stransa trebuie sa discuti cu acestia cat mai des despre valorile si asteptarile voastre.

Trebuie sa stii cat te va costa traiul

Desi pui afacerea ta pe primul plan este esential sa te raportezi si la cat vei cheltui de acum incolo pentru a duce un trai decent. Gandeste-te la lucrurile care te fac sa cheltuiesti prea multi bani cu toate ca nu ai neaparat nevoie de ele.

Potrivit Forbes.com, “cel mai probabil va trebui sa renunti la toate lucrurile nefolositoare” pentru a putea investi in siguranta afacerii tale intrucat oricand pot aparea cheltuieli neplanificate. Iti va veni mult mai usor sa apelezi la propriile economii decat sa soliciti un imprumut de la banca.

Vei face foarte multe sacrificii

Esti dispus sa iti sacrifici viata personala pentru a putea avea o afacere de succes? Trebuie sa fii pregatit sa te confrunti cu ore intregi de munca intensa care parca nu se mai termina. Cand ai propria ta afacere mereu se gaseste ceva de facut iar acest fapt te va forta sa alegi intre familie si companie.

Vei rata multe experiente alaturi de persoanele care chiar conteaza pentru tine si de aceea trebuie sa te gandesti bine la ceea ce o viata profesionala implinita te face sa pierzi si la care sunt de fapt prioritatile tale. Nu ai vrea sa incepi o afacere si dupa putin timp sa iti dai seama ca nu este ceea ce iti doresti cu adevarat.

Sursa foto: Oameni de afaceri, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri