Gata cu leneveala la job! O aplicatie creata de romani, Enigma 365, le spune sefilor ce site-uri accesezi si cat timp petreci pe Internet in timpul programului de lucru. Aplicatia a fost dezvoltata de compania Nexus Electronics, dupa o investitie de 95.000 de euro.

Enigma 365 nu este vizibila in calculatorul angajatilor, prin urmare nu poate fi dezinstalata, oprita sau blocata. Totusi, vestea buna este ca nu inregistreaza cuvintele tastate pe Google si nu face print screen-uri, asa ca parolele si conversatiile personale nu vor ajunge la sefii tai. In schimb, aplicatia ofera un raport complex cu site-urile pe care le accesezi si cat timp petreci pe Internet. Pe scurt, cat de productiv esti intr-o zi de munca.

"Daca angajatul sta jumatate de ora pe Facebook, iar apoi jumatate de ora lucreaza in Photoshop, aplicatia inregistreaza. la fiecare secunda, pe ca pagina se afla", spun reprezentantii Nexus Electronics.

Aplicatia Enigma 365 poate fi folosita de angajatori in schimbul unui abonament lunar stabilit in functie de numarul de calculatoare monitorizate.

Compania Nexus Electronics a mai dezvoltat anul acesta o aplicatie similara, Nexus Locator. Aceasta "supravegheaza" telefoanele si masina de serviciu ale angajatilor si ce fac ei la fiecare pas pe teren.

Nexus Electronics, fondata de Florin Subtirica, a avut in 2014 o cifra de afaceri neta de 1,28 milioane euro (5,7 mil. lei) si un profit net de 608.000 euro (2,7 mil. lei), potrivit datelor de pe site-ul Ministerul Finantelor Publice.

Sursa foto: Wasting time/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri