Febra inceperii unei afaceri este imbratisata de tot mai multe persoane cu spirit de initiativa, care isi doresc venituri substantiale si vor sa devina propriii lor sefi. Insa, pe langa dorinta de a pune pe picioare o afacere, un antreprenor trebuie sa aiba o idee buna si sa stie care sunt cele mai la moda business-uri pe care le-ar putea incepe in acest moment.

Descopera mai multe idei de afaceri profitabile pe Raftul cu Afaceri

1. Un magazin online

Opt din zece afaceri nu supravietuiesc primelor 18 luni de la lansare, conform publicatiei Bloomberg. De aceea, daca vrei sa devii antreprenor, trebuie sa alegi o nisa unde cererea este foarte mare. Iar una dintre cele mai bune idei pe care le poate avea un potential om de afaceri in acest moment este un magazin online. Comertul online creste vertiginos, iar cifrele vorbesc de la sine: 40% dintre utilizatorii internetului din intreaga lume au cumparat un produs online cel putin o data in viata. Insa trebuie sa vii cu ceva in plus fata de competitori. Spre exemplu, comunica in mod constant cu clientii tai si ajuta-i sa-si aleaga produsele potrivite.

2. Box lunch la birou

Box lunch-ul la birou este preferat de tot mai multi angajati din Romania. Un astfel de box lunch consta intr-o cutie in care gasesti, spre exemplu, un sandvis, fructe si desert, si care este livrata la birou. O astfel de afacere prospera mai ales in zonele corporate ale oraselor, unde isi desfasoara activitatea zeci de companii. Avantajele sunt evidente: pretul este mai mic decat intr-un restaurant in special deoarece serviciul de livrare nu presupune costuri legate de amenajarea localului, de plata ospatarilor sau de eliberarea meselor. In plus, un studiu realizat in SUA arata ca 65% dintre angajatii americani mananca la birou sau nu mananca deloc in timpul serviciului, conform publicatiei USA Today. Trendul se manifesta si in Romania, asa ca cererea pentru o astfel de afacere va fi din ce in ce mai mare.

3. Orice afacere cu fonduri europene

Orice afacere cu fonduri europene nerambursabile este profitabila, deoarece o parte din capitalul de care ai nevoie iti este oferit prin intermediul proiectelor europene. Astfel, in acest an, tinerii care au idei de afaceri in agricultura pot depune proiectele pana in luna octombrie, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Acestia pot primi fonduri europene pana la 50.000 de euro. Banii se acorda în doua trane. Prima transa este de 75% i este oferita la începutul proiectului. Cea de-a doua trana, de 25%, este oferita în maximum trei ani de la decizia de finantare, dupa ce tanarul fermier demonstreaza ca afacerea sa este functionala. Doritorii trebuie sa urmeze, insa, o serie de pasi si sa respecte mai multe criterii, iar procesul elaborarii unui proiect poate deveni foarte complicat fara un sprijin de specialitate. Poti plati profesionisti sa te indrume sau poti cauta surse gratuite. Spre exemplu, Banca Transilvania a pus pe hârtie o serie de sfaturi utile pentru cei care doresc sa acceseze fonduri europene.

4. Haine traditionale romanesti

Iile sunt din ce in ce mai la moda in Romania iar hainele cu modele traditionale sunt la mare cautare si sunt purtate atat de barbati, cat si de femei, inclusiv in mediile de lucru corporate. Mai mult decat atat, preturile costumelor populare par sa fie din ce in ce mai mari. Poti deschide atat un magazin traditional, cat si un magazin online cu produse vestimentare traditionale romanesti. Cel din urma ar putea genera un profit imens, daca furnizorii respecta criteriile de calitate impuse de tine. In plus, poti vinde si povesti. Iar paleta de produse este foarte vasta, daca ne gandim ca in Romania exista intre 40 si 120 de zone etnografice, in functie de criteriile de clasificare la care apelam, conform Wikipedia. Mai mult decat atat, fiecare produs pe care il comercializezi prin intermediul site-ului ar putea purta cu sine o poveste frumoasa. Pur si simplu, „a fost odata ca niciodata...” te-ar putea imbogati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri