Am mai scris de reusite ale romanilor pe Kickstarter, de-a lungul anului, si se pare ca o vom mai face. Luna decembrie aduce cel putin doua noi reusite pe campania de crowdfunding americana, proiecte in care sunt implicati si romani.

Cubble, zaruri pentru pasionati

Dan Farcas face parte dintr-o mica echipa independenta de design, insa tocmai faptul ca este mica a permis o flexibilitate de decizie mare.

„Ideea de CUBBLE s-a nascut din pasiunea mea pentru zaruri si rezultate aleatorii. Nimic nu e mai fascinant intr-un joc decat sa arunci zarurile si sa astepti cu nerabdare sa vezi rezultatul. E unealta cea mai mica a unui joc, si cu siguranta cea mai importanta, deoarece pe baza rezultatelor de pe zar iti construiesti strategia mai departe. E ceva asupra caruia poti spune ca nu ai niciun control”, spune Dan, contactat de wall-street.ro.

Acest zar a fost un proiect pornit ca hobby, si am investit timp, efort si resurse serioase sa-l dezvolt. „Imi doream un zar metalic echilibrat, frumos si nou. Asa ca am inceput sa schitez diverse variante prin care sa pot rezolva probleme precum centrul de masa, volumul centroidului si altele care sunt descrise destul de bine pe pagina de Kickstarter”.

Profesia de arhitect l-a ajutat sa construiasca un produs care sa ofere atat un aspect placut vizual dar sa fie si corect balansat si calibrat, considera Dan Farcas. „Am lucrat pe acest proiect eu si sotia mea. Eu partea artistica si tehnica, ea partea organizatorica si administrativa. Sunt satisfacut de rezultat si speram sa prinda si pe piata romaneasca. Exista cateva forumuri de board gameri in romania, si unul puternic chiar la cluj, insa din rezultate am observat ca putini s-au implicat in acest proiect. Momentan avem 4 sustinatori din Romania. Dar timp mai este”, spune el.

De ce Kickstarter?

„Am ales kickstarter mai mult din ambitie, si pentru ca sunt un utilizator activ acolo. Mi-a placut mereu platforma si i-am vazut mai seriosi. A avut o importanta colosala faptul ca am primit produsele pe care le-am sustinut prin ei, pe cand cu platforme ca Indiegogo am avut experiente mai putin placute”, spune el.

A intra insa pe Kickstarter nu a fost foarte usor, pentru ca trebuia ca o persoana dintr-o tara acceptata de Kickstarter sa verifice contul si datele.

Intr-un final, au fost acceptati si au reusit sa atraga, in special de la sustinatori straini, peste suma dorita. In prezent, proiectul a atras aproape 10.000 de euro, din 5.000 doriti initial. Mai sunt insa sase zile si suma poate evolua.

Un alt proiect care a primit finantarea dorita este Terminal Protocol, o banda desenata la care lucreaza si artistul roman Rem Broo, actualmente in Berlin.

Rem a renuntat la job-ul sau de arhitect in 2008, pentru a se axa pe desen, pasiunea sa de o viata. De atunci, a creat ilustratii pentru reviste si carti pentru copii, a desenat schite pentru campanii de advertising si a lucrat in studiouri de animatii.

Pasionat de benzi desenate, a lucrat in 2013 la „The End Times of Bram and Ben", co-creat cu James Asmus (Gambit, Thief of Thieves, Quantum & Woody). Stilul sau neconventional a ajutat in mod clar la atragerea a peste 6.000 de dolari, pe Kickstarter.

Vezi aici si alte proiecte de succes ale romanilor, pe Kickstarter. Credeti ca anul viitor vom vedea mai multe astfel de proiecte, venite din tara? Va invitam sa comentati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri