Curierat pe bicicleta

Curierat pe bicicleta

O idee de afaceri care a prins contur relativ recent in marile orase din Romania este curieratul pe bicicleta. Este o afacere profitabila, cu bani foarte putini si care poate fi pusa pe picioare in cel mai scurt timp. De asemenea, poti sa o percepi din doua unghiuri: poti sa iti faci propria firma care sa reuneasca mai multi curieri pe bicicleta sau poti sa lucrezi pentru firma unuia dintre tinerii antreprenori care au astfel de afaceri deja lansate.

Ca antreprenor, trebuie sa stii ca investitiile fondarii unei astfel de firme sunt mici, pentru ca majoritatea curierilor vin cu propria bicicleta si au deja un telefon mobil de tip smartphone. Mai ai nevoie doar de timp pentru a incheia primele contracte, de obicei cu mari corporatii, pentru a incepe sa le livrezi coletele in cateva ore. Practic, cele mai mari eforturi in lansarea acestei afaceri cu buget redus merg in directia incheierii primelor contracte.

Citeste mai mult despre aceasta afacere pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto: Happy Together_Shuterstock

Ghid turistic pentru straini

Ghid turistic pentru straini

Sa deveniti ghid turistic pentru straini poate fi o afacere cu bani putini, dar trebuie sa fiti o persoana sociabila, sa iubiti calatoriile, atractiile turistice din Romania si, bineinteles, interactiunea cu oamenii cu alte obiceiuri si culturi.

Ce trebuie sa stiti pentru a deveni ghid turistic

In primul rand trebuie sa fiti o persoana carismatica si sociabila. Aveti nevoie, bineinteles, sa stiti cat mai multe lucruri despre atractiile turistice din tara, povestile si locurile frumoase din Romania, dar si istoria locurilor pe care le veti prezenta.

De asemenea, in profesia de ghid turistic pentru straini veti avea nevoie si de unele abilitati de vanzari, intrucati va trebui sa vindeti Romania ca destinatie perfecta de vacanta pentru strainii nehotarati. De aceea, trebuie sa stiti musai cateva limbi straine la nivel mediu, engleza fiind obligatorie.

Aflati pe Raftul cu Afaceri la cat se ridica o investitie intr-o astfel de afacere.

Sursa foto: Sergey Nivens_Shutterstock

Consilier de imagine

Consilier de imagine

Poate una dintre putinele idei de afaceri de care poti sa te apuci oricand este un cabinet de consiliere de imagine. Mai exact, nu vorbim strict de un business cu sediu social si angajati asa cum il stim toti, ci de un business pe cont propriu, simplu, care are nevoie doar de un singur om: de tine. Si daca nu pare de ajuns, afla ca este un domeniu in care lucreaza foarte putini oameni in Romania, ceea ce inseamna ca oferta este relativ scazuta si nu acopera nici pe departe cererea pentru astfel de servicii. In plus, investitia necesara este minima, doar taxa de infiintare a unui PFA si cheltuielile cu realizarea unui site personal.

Cum devii consilier de imagine

Chiar daca poate parea ca este pentru oricine, inainte sa fie un business este o pasiune. In plus, pentru a fi consilier de imagine trebuie sa ai studii de specialitate sau cursuri si training-uri facute in strainatate. Insa, pentru a dobandi experienta profesionala depinde 100% de tine si de obtinerea clientilor. Totusi, un mic start poate fi un job ca jurnalist de moda, unde sa incepi sa oferi staturi de stil si imagine si care sa te apropie de viitorii clienti pas cu pas. Vestea buna este ca acestia sunt suficienti si diversi, de la persoane fizice, la companii mici si multinationale interesate sa le ofere angajatilor workshopuri de imagine si stil.

Cititi mai mult despre ce face un consilier de imagine, dar si despre costurile acestei afaceri, pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto: Iancu Cristian_Shutterstock

Afacere cu pantofi hand-made pentru copii

Afacere cu pantofi hand-made pentru copii

O afacere cu pantofi pentru copii poate fi inceputa cu foarte putini bani, de ordinul sutelor de euro, in contextul in care aveti nevoie doar de o masina de cusut, de pielea si materialele folosite pentru botosei si de schite pe baza carora sa ajungeti la produsul finit. Veti avea nevoie, insa, de experienta in cusutul la masina sau de cateva lectii de la cineva cu experienta. Odata insusita aceasta lectie, veti putea experimenta cat mai multe tipare de pantofi, cu diferite tipuri de piele si culori dintre cele mai vesele.

O masina de cusut este cea mai importanta investitie in aceasta idee de afaceri. Preturile pentru aceasta incep de la cateva sute de euro, dar cele mai performante pot ajunge si la cateva mii de lei. De asemenea, va trebui sa gasiti furnizori pentru piele naturala de cea mai buna calitate si este posibil, in functie de exigente, sa fiti nevoiti sa o importati.

Aflati toate detaliile acestei afaceri pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto: serkanalay_Shutterstock

Afacere cu fotolii personalizate

Afacere cu fotolii personalizate

Daca aveti studii de design sau arta plastica, ar putea sa va tenteze o astfel de idee de afaceri exclusivista. Insa, chiar si fara studii in acest sens, o persoana cu viziune artistica poate sa inceapa cu doar cateva sute de euro o afacere cu fotolii personalizate, de exemplu.

Bugetul este minim si este necesar pentru a cumpara materialele necesare pentru a realiza primele scaune sau fotolii. Daca clientii sunt multumiti de primele produse, va puteti gandi cum sa va extindeti afacerea.

Avantajul unei astfel de idei de afaceri tine de caracterul exclusivist si unic al produselor, ceea ce inseamna ca pretul cerut poate urca foarte mult, bineinteles avand in vedere si calitatea materialelor. Insa, chiar si un simplu scaun poate fi vandut cu sute de euro, daca cumparatorii apreciaza calitatea materialelor si design-ul.

Descoperiti de ce aveti nevoie pentru a incepe afacerea pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto: 2M media_Shutterstock

Sursa foto: 2M media_Shutterstock