AIPPIMM

AIPPIMM

AIPPIMM (Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii) este organizatia guvernamentala care sustine IMM-urile prin programe finantate de stat.

Pe site poti vedea programele dedicate antreprenorilor, dar si legislatia in domeniul IMM-urilor.

Printre cele mai importante proiecte dezvoltate de agentie se numara programul pentru antreprenori mai tineri de 35 de ani (SRL-D), pentru infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor in mediul rural, cel de microindustrializare, programul START, programul de comert servicii si programul pentru organizarea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

BT Club

BT Club

Btclub.ro (BT Club- Clubul Intreprinzatorului Roman) este site-ul dedicat intreprinzatorilor de catre Banca Transilvania, o institutie financiara care mizeaza puternic pe antreprenori in strategia de business.

Pe site poti afla ce traininguri organizeaza clubul, ai acces la programul de networking prin care poti cunoaste clienti si parteneri, primesti informatii si consultanta despre fonduri europene, dar si despre finantare bancara.

Tara lui Andrei

Tara lui Andrei

Taraluiandrei.ro este site-ul platformei de responsabilitate sociala dezvoltate de Petrom, iar, dintre proiectele companiei, cel care este dedicat intreprinzatorilor este competitia de antreprenoriat social Fabricat in Tara lui Andrei.

Proiectul ofera finantari, consultanta si pregatire pentru a crea afaceri care rezolva probleme sociale si ofera locuri de munca in comunitatile vizate de OMV Petrom. Prin acest program, compania ofera finantari in valoare totala de 350.000 de euro si aproximativ doi ani de pregatire antreprenoriala.

Venture Connect

Venture Connect

Ventureconnect.ro este site-ul programului de finantari Venture Connect, dedicat antreprenorilor din zona de tehnologie.

Printre cei care fac parte din boardul VentureConnect se numara Radu Georgescu (fondator si presedinte al grupului Gecad), Ana Maria Andronic (partener al casei de avocatura Biris Goran), Peter Barta (CEO al Fundatiei Post Privatizare), Marius Ghenea (senior advisor 3TS Capital), Orlando Nicoara (cofondator Welovedigital.ro), Daniel Visoiu (partener al companiei de avocatura Biris Goran) si Dragos Roua (antreprenor online)

Urmatoarea editie a VentureConnect, un program lansat in 2010, va avea loc cel mai probabil in prima jumatate a lunii iunie, conform reprezentantilor programului.

Oricum.ro

Oricum.ro

Daca te intereseaza mai putin zona de tehnologie, dar in schimbi rezonezi cu partea creativa si culturala (arte vizuale, design, arhitectura, muzica, mestesuguri) urmareste site-ul Oricum.ro, organizatie care sustine industriile creative.

De altfel, asociatia este cea care a organizat si Creative Est, primul festival din Romania dedicat segmentului creativ.

Iar industriile creative sunt tot mai importante si pe agenda guvernamentala avand in vedere ca Ministerul Economiei a anuntat de curand ca va oferi finantari in valoare totala de 35 de milioane de euro IMM-urilor din acest sector.