Nu trebuie sa ai parinti sau prieteni bogati, mastere si doctorate cu duiumul (vezi Mark Zuckerberg sau Bill Gates) pentru a reusi in viata, ci uneori este suficient sa ai o idee buna, ambitie, viziune si, de ce nu, un dram de noroc.

Numele sau este Ionut Alupului, are 30 de ani si ii place sa creada ca este un tanar cu initativa. A terminat o scoala profesionala de mecanica auto, dupa care a plecat in strainatate. Acolo a lucrat in constructii, unde a prestat diferite activitati.

„Am capatat in perioada respectiva experienta si, desi aveam posibilitatea sa imi continui lucrul afara, am ales sa ma intorc in tara. Decizia nu a fost usoara, mi-am asumat un risc, plecand de la un job stabil, insa nicaieri nu putea fi ca acasa”, povesteste el, intr-un scurt interviu pentru wall-street.ro.

Ideea din spatele Estimari.com

Datorita experientei dobandite acolo insa, s-a intors cu idei noi pentru piata din Romania.

„Am avut acolo oportunitatea sa vad si sa lucrez cu o platforma online, prin care meseriasii si firmele din domeniul constructiilor intrau in contact direct cu potentialii clienti. Importanta serviciului nu consta numai in stabilirea relatiilor clienti-furnizori, ci si in prestarea superioara a serviciilor pentru a primi un feedback pozitiv pe care toti viitori potentiali clienti ai furnizorului urmau sa il vada. Piata s-a dechis foarte mult datorita acestei platforme, important era sa ai un pret corect si sa iti faci treaba bine”, povesteste el.

Asa a aparut ideea Estimari.com, o platforma online care ofera atat clientilor, cat si furnizorilor de servicii in domeniu aceleasi oportunitati precum cea pe care tanarul a lucrat in afara.

„Este prima platforma de acest gen din Romania, iar pana acum, toti utilizatorii, indiferent de care parte a serviciului se situeaza (beneficiari sau prestatori), au primit foarte bine ideea. Cam asa a inceput totul. Am deschis platforma Estimari.com, iar sistemul functioneaza astfel: clientii pot sa solicite si sa compare gratuit si fara obligatii pana la sase oferte de pret, de la meseriasii liberi profesionisti si firmele din domeniile constructii .

Practic, pentru meseriasi tanarul a oferit un website gratuit in care acestia isi pot prezenta serviciile pe care le pot presta, recomandari din urma lucrarilor efectuate si un portofoliu cuprinzand imaginile lucrarilor finalizate.

„In ceea ce-i priveste pe clientii care au de facut diferite lucrari si nu stiu cui sa se adreseze pentru a gasi un meserias bun la un pret avantajos, ei trebuie doar sa posteze lucrarea, gratuit, pe platforma. In urma postarii lucrarii vor putea fi contactati de cel mult sase meseriasi sau firme dornice de efectuarea lucrarii. Este si o chestiune de incredere: daca vezi ca meseriasul care are cea mai buna oferta are si feedback foarte ok, nu mai stai pe ganduri si ai emotii mai putine pentru lucrare”, subliniaza tanarul.

Intr-un timp foarte scurt platforma a devenit cunoscuta, astfel meseriasii si firmele de constrctii isi ofera serviciile, iar clientii prezinta cat mai detaliat problema care ii doare.

Aproape 700 de meseriasi

Platforma a fost deschisa acum un an si de atunci s-au inscis pe ea peste 660 de meseriasi – constructori, realizand sute de lucrari pentru clienti. „Planul meu este sa creez un climat propice pentru ambele parti, astfel incat, prin Estimari.com, toti participantii sa castige prin incredere, seriozitate si respect”.

Sursele de venit ale platformei vin din partea meseriasilor, ei platesc pentru fiecare contact cumparat 10 lei. In viitorul apropiat, Ionut doreste sa includa publicitate pentru firmele care doresc sa se promoveze mai eficient pe platforma”.

Investitia totala in platforma s-a ridicat la circa 7.000 de euro, fiind o suma modica, care include promovare organica si campanii pe Facebook.

„Pentru anul 2016 estimez sa ajung la 1.000 de meseriasi inscrisi, sa depasesc 1.000 de lucrari publicate pe platforma si 7.000-10.000 de euro incasari”, estimeaza romanul.

„In 2015 nu au fost prea mari veniturile deoarece am oferit meseriasilor la inscriere cate 3 lucrari gratuite deoarece au fost cateva site-uri pe piata care, pe romaneste, le-au dat teapa - cumparau datele de contact si nu erau valide. Pe Estimari daca un meserias cumpara datele de contact ale unui client si nu ii raspunde in aceeasi zi ne contacteaza, iar noi incercam sa contactam clientul care a pus lucrarea si daca nu ne raspunde nici noua atunci ii inapoiam creditele”, explica el.

De ce numele Estimari.com?

La deschiderea platformei numele initial a fost EstimariConstructii.ro, dar la inceputul acestui an l-am modificat in Estimari.com deoarece a dorit sa fie un url mai scurt si sa adauge si alte categorii in viitor.

„In Italia majoritatea platformelor incepe cu numele Preventivi care in romaneste inseamna Estimari, si de aici a venit si numele. Nu am dorit un nume mai apropiat de domeniu deoarece nu am vrut sa se faca confuzii cu site-urile existente si doresc ca in viitor sa fie un brand cunoscut si, de ce nu, sa fie extins peste hotare”.

Cum ti se pare proiectul tanarului? Ce sfaturi ai putea sa ii oferi? Te incurajam sa comentezi.

Descopera mai multe idei de business pe Raftul cu Afaceri.

Sursa foto: Shutterstock: gpointstudio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri