Fotografii pe suport magnetic

Fotografii pe suport magnetic

Deschiderea unei afaceri cu fotografii pe suport magnetic este foarte simpla si putin costisitoare, pentru ca teoretic ai nevoie doar de un aparat de fotografiat/fotograf si o imprimanta speciala care sa printeze pozele pe suport magnetic.

Afacerea poate fi facuta si cu bani putini, avand in vedere ca iti poti deschide o firma de apartament in care sa derulezi toate operatiunile, de la promovarea pe internet la printat-ul fotogafiilor magnetice. Totusi, un site de calitate si promovarea afacerii pot sa ridice costurile de deschidere pana la cateva mii de euro.

In cele mai fericite cazuri, o astfel de afacere poate ajunge sa genereze venituri de 44.000 de euro intr-un an si jumatate.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

  • O imprimanta care sa suporte printarea pe hartie magnetica, mai groasa decat cea obisnuita.
  • Aparat de fotografiat sau un fotograf colaborator
  • O pagina de internet si o platforma de social media pe care sa incepeti promovarea

Foto: Shutterstock / BeeRu

Cabina foto, o afacere din amintiri

Cabina foto, o afacere din amintiri

O cabina foto poate fi una dintre ideile de business la indemana oricui, de la studenti, tineri care nu au un job si pana la angajati care, pe langa salariu, vor un venit suplimentar. Si asta pentru ca sa ai o cabina foto necesita o investitie relativ mica, care poate fi recuperata destul de repede, intr-un an de zile.

O cabina foto este tot mai ceruta la diverse evenimente, petreceri private, aniversari, petreceri corporate sau chiar nunti. O astfel de cabina nu inseamna doar poze reusite, ci si distractie in timpul realizarii fotografiilor, deoarece implica tot felul de accesorii pe care invitatii evenimentului le folosesc pentru a imortaliza momente amuzante.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

  • O masina spatioasa
  • O cabina spatioasa
  • Aparat foto profesional
  • Touchscreen
  • Props-uri si alte elemente care provoaca invitatii sa se distreze
  • Imprimanta profesionista cu sublimare
  • Un angajat part-time (optional)

Foto: Shutterstock / Gines Romero

Curierat pe bicicleta

Curierat pe bicicleta

O idee de afaceri care a prins contur relativ recent in marile orase din Romania este curieratul pe bicicleta. Este o afacere profitabila, cu bani foarte putini si care poate fi pusa pe picioare in cel mai scurt timp. De asemenea, poti sa o percepi din doua unghiuri: poti sa iti faci propria firma care sa reuneasca mai multi curieri pe bicicleta sau poti sa lucrezi pentru firma unuia dintre tinerii antreprenori care au astfel de afaceri deja lansate.

Ca antreprenor, trebuie sa stii ca investitiile fondarii unei astfel de firme sunt mici, pentru ca majoritatea curierilor vin cu propria bicicleta si au deja un telefon mobil de tip smartphone. Mai ai nevoie doar de timp pentru a incheia primele contracte, de obicei cu mari corporatii, pentru a incepe sa le livrezi coletele in cateva ore. Practic, cele mai mari eforturi in lansarea acestei afaceri cu buget redus merg in directia incheierii primelor contracte.

In tabara opusa, ca biciclist, poti fie sa iti oferi serviciile unei firme de curierat sau sa incepi sa iti promovezi serviciul propriu pe social media, astfel incat firmele (cel mai probabil mai mici si care nu au nevoie constant de livrari) sa auda de tine si sa apeleze la tine de fiecare data cand au nevoie.

Bicicleta este principalul activ de care ai nevoie si o poti cumpara la preturi incepand cu 1.000 lei, dar una de calitate, care sa reziste la traficul marilor orase, va costa minim 500 euro. Vei avea nevoie de multa rabdare si de masa musculara, pentru ca 8 ore de pedalat nu este un efort de neglijat.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

  • O bicicleta
  • Un GPS (optional)

Foto: Shutterstock / Tyler Olson

Afacerile pe trei roti

Afacerile pe trei roti

Frizzante Ride, afacere pe care Irina si Bogdan o catalogheaza drept un ”proiect de suflet”, a pornit de la o idee pe care si-au dorit-o pentru propria nunta si pe care s-au gandit sa o extinda si catre evenimentele altora.

Tricicletele au fost realizate la un atelier din afara Bucurestiului, unde meseria este ”invatata din tata-n fiu”. A urmat vopsirea lor, dupa care au fost proiectate cutiile concepute special pentru aceste triciclete si care adapostesc sistemul de dozare si racire, keg-urile de vin si butelia de CO2. Intre timp, cei doi tineri au lucrat cu designerul Vlad Paloiu pentru a crea o identitate vizuala, intr-un business pentru oameni in care ”logo-ul si elementele grafice sa fie eye-candy si foarte clare”.

Investitia initiala se apropie de 10.000 de euro. Fiind primul an de activitate cei doi tineri antreprenori se rezuma ca previziuni financiare la o cifra echivalenta cu investitia initiala, intr-un scenariu optimist oprindu-se undeva la 15.000 de euro.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

  • Triciclete
  • Vin spumant
  • Sistem de dozare si racire
  • Keg-ul de vin
  • Butelie de CO2

Foto: Shutterstock / Steve Lovegrove

SRL-D cu fotografii: cum sa scoti bani din amintiri

SRL-D cu fotografii: cum sa scoti bani din amintiri

O afacere cu fotografii de evenimente poate fi deschisa cu o investitie de 10.000 de euro, bani pe care ii recuperezi in mai putin de un an.
Infiintarea unei tipe de tip SRL-D dureaza in general sapte zile. De toate documentele si de contabilitatea firmei se poate ocupa o casa de avocatura, servicii care costa 120 euro + TVA lunar. Asa scapi si de statul la coada pe la institutiile statului.

Inainte de a va deschide o astfel de firma trebuie totusi sa ai in vedere faptul ca nivelul concurentei in acest domeniu este foarte mare, avand in vedere ca in Romania sunt multi fotografi freelanceri pentru diverse evenimente. In rest, evolutia afacerii tine de colaborarea si atragerea de noi clienti.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

  • Aparatura de fotografiat
  • Site de prezentare a portofoliului
  • Fotografi colaboratori (optional)

Foto: Shutterstock