Raluca Steblea, un fost antrenor de natatie la un bazin din Brasov, a fondat in urma cu sase ani programul Swimming Survival in Romania cu o investitie de 18.000 de euro. Pana in prezent peste 5.600 de clienti au invatat in doar doua zile tehnicile necesare supravietuirii in apa.

Raluca Steblea, 28 de ani, a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Brasov, cea de-a doua specializare fiind antrenor de natatie cu certificari in Romania si Australia. Inainte de a fonda programul Swimming Survival, activa ca si antrenor de natatie la un bazin din Brasov, predand inca de atunci elemente de siguranta in apa si salvare de la inec.

”Povestea Swimming Survival a luat nastere in vara anului 2010, pornind dintr-o mare dragoste si pasiune pentru apa si calatorii. Proiectul Swimming Survival a inceput sa se concretizeze in momentul in care eram antrenor de inot, iar unul dintre studentii mei curiosi si ambitiosi s-a aratat profund intersat sa afle si sa practice tehnicile necesare supravieturii in apa. Una dintre persoanele care a avut o influenta si un merit deosebit in realizarea acestui proiect este Mirela, o buna prietena a mea, care m-a incurajat de altfel, sa incep dezvoltarea unui program de supravietuire in apa. Din acest moment au fost necesare nu mai mult de doua saptamani, timp in care s-a lucrat la conceptul programului Swimming Survival, la ideea de comunicare pentru acest brand si la realizarea unui site oficial. In toata perioada in care am activat ca si coordonator in clubul sportiv Al Wasl din Dubai, programul Swimming Survival a fost perfectionat de la o zi la alta”, povesteste Raluca Steblea pentru wall-street.ro.

Prezent in Monaco, Emiratele Arabe Unite, Thailanda si Marea Britanie, Swimming Survival a reprezentat o investitie initiala de 18.000 euro. Avand in vedere ca 70% din suprafata Pamantului este acoperita de apa, misiunea acestui program este de a pregati cursantii pentru a deveni proprii lor salvamari.

Cursul Swimming Survival 1.0.se desfasoara pe durata a doua zile – prima zi fiind sesiunea de teorie, iar cea de-a doua zi partea practica, cu tehnici de supravietuire in apa, in bazin sau in apa deschisa.

Sa participi la un curs Swimming Survival 1.0. , nu este obligatoriu sa stii sa inoti. In ansamblu, obiectivul principal al programului Swimming Survival este acela de a va determina si provoca sa va insusiti tehnici acvatice specializate pentru a putea supravietui in orice circumstante. In prezent, programul Swimming Survival vizeaza mai mult tarile cu deschidere la mare si cu utilizatori care inteleg necesitatea acestei educatii. Scopul nostru este sa ne orientam spre clienti internationali, corporatii si evenimente de team-building”, explica Raluca Steblea.

Costul pentru un aplicant la cursurile open este de 440 euro, potrivit site-ului Swimming Survival.

”Costurile pot suferi modificari la diferentele de zone. Exista diferenta pe costul acestui curs, de exemplu costul in America de Sud va fi unul si cu totul alt pret in Europa sau Noua Zeelanda, de exemplu”, mai spune antreprenoarea.

Pana in prezent, programul a fost urmat de circa 5.600 de clienti, atat din corporatii, unde se preda ca si program de team-building, dar si persoane fizice care participa la evenimentele open organizate in diferite tari. Cursurile programului Swimming Survival sunt predate in limba engleza de catre o echipa de specialisti formata din traineri din domeniul supravietuirii pe mare, din Romania, Statele Unite ale Americii, Elvetia si Argentina, urmand ca in a doua jumatate a acestui an echipa sa fie completata de cel putin trei traineri noi.

”In momentul de fata, investitiile au depasit cu mult planificarea, fiind in proces de acumulare, unde se vizeaza si se investesc sume substantiale in pregatirea specialistilor swimming survival si al echipamentul de curs, scopul final fiind cel al vietii oamenilor. In mai, Swimming Survival este inca la nivelul de start-up. Un start-up salvator”, mai spune Raluca Steblea.

In acest an programul va beneficia si de un ghid scris de supravietuire in apa, vor fi organizate tabere de supravietuire pe mare, pe barca, in Grecia. Sunt vizate si parteneriate cu Scoli Internationale din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri