Printre cele mai importante greseli pe care le fac companiile (in special IMM-urile) in ceea ce priveste securitatea IT, se numara faptul ca nu isi fac copii de rezerva a informatiilor si nu isi educa angajatii in privinta protectiei datelor, potrivit studiilor internationale.

Principalele greseli pe care le pot face organizatiile in privinta protectiei datelor sunt ca nu isi fac copii de rezerva a datelor, nu au programe antimalware, nu educa angajatii in privinta protectiei datelor, nu fac o scanare automata a mail-urilor, nu fac update-uri imediate pentru sisteme, instaleaza plug-in-uri care nu sunt de incredere, deschid mail-uri nesolicitate sau cu atasamente neasteptate, nu blocheaza programe si trafic nedorite sau care nu sunt necesare, arata studiile internationale.

„In functie de marimea companiei, informatiile care trebuie protejate pornesc de la date personale si bancare, ajungand la secrete contractuale, de productie, inventii. Odata gasita o bresa in sistemele unei organizatii, poate fi practic instrainat orice tip de date”, explica Vasile Voicu, manager managementul produlusui pentru segmentul business in cadrul Telekom Romania.

Sfaturi pentru companii:

1. Creati politici de securitate adecvate si folositi softuri antivirus antimalware performante.

2. Organizati traininguri pentru educarea angajatilor privind riscurile unui atac cibernetic.

„Unele studii arata ca aproape 40% dintre angajati nu sunt constienti de pericole. In plus, tot angajatii pot genera, intentionat sau nu, brese de securitate interna (47%). Cum? De exemplu, descarcand programe malitioase, iar terenul este fertil daca exista vulnerabilitati de hard si soft (54%”, adauga reprezentantul Telekom.

3. Dezvoltati sisteme de management al situatiilor cu impact la nivel de securitate.

Afla mai multe despre ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja compania din textul: Sfaturi: Cum sa protejezi datele companiei astfel incat sa nu le pierzi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri