Cei mai mari 20 de antreprenori din Romania au avut afaceri de 28,7 miliarde de lei anul trecut si un profit net de 900,6 milioane de lei, conform datelor furnizate de Registrul Comertului pentru wall-street.ro.

Pe primul loc s-a aflat si anul trecut, pentru al treilea an consecutiv, retailerul de bricolaj Dedeman, compania detinuta de fratii Dragos si Adrian Paval avand un business de 4,3 miliarde de lei si profit net de 563 milioane de lei. De asemenea, compania avea un numar mediu de 7.656 de angajati.

Povestea Dedeman a inceput in 1992, cand Dragos Paval a deschis un magazin de cartier de 16 metri patrati din Bacau. Doi ani mai tarziu i s-a alaturat si fratele sau Adrian, iar cei doi frati au intrat in comertul cu mobila. Compania s-a extins in primii ani mai ales in zona Moldovei si abia din 2009, la sapte ani de la lansarea primului magazin, a deschis si prima unitate din Capitala. Compania a devenit comerciant de produse de amenajari, instalatii si decoratiuni abia din 2002.

Locul al doilea este ocupat de RCS&RDS, cel mai mare furnizor de televiziune si internet de pe piata locala, dar si cel mai mare angajator din Romania care este detinut de un antreprenor. Compania este controlata de oradeanul Zoltan Teszari, un om de afaceri care nu a dat niciun interviu presei si care este cunoscut doar prin cateva fotografii, aparute in special in ziarele tabloide. Operatorul si-a redus pierderile anul trecut cu aproape 50 de milioane de lei, ajungand astfel la pierderi de 23 de milioane de lei.

Singura companie care mai este pe pierderi in topul celor mai mari jucatori detinuti de antreprenori locali este SIEPCOFAR, care controleaza reteaua de farmacii Dona si care anul trecut a raportat pierderi de 12,5 milioane de lei. Compania este controlata de Eugen Banciu.

Vezi mai jos topul complet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri